Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dilluns, 3 de desembre del 2012

Plaques a l’ombra


Plaques a l’ombra

(basat en fets reals)

 Que diríeu si os arriba una carta de hisenda reclamant-vos uns  impostos no pagats? Quin disgust oi? Però si quan continueu llegint la carta us n’adoneu que qui os reclama ho fa amb un retard de quatre anys i uns dies, el cor se’t deu obrir amb un cop d’alegria d’allò més gran, per que !!!allò ja ha prescrit !!!

Doncs això és més o menys el que els hi ha degut passar a més d’un responsable de les 730 plaques existents al Parc Solar de la Devesaen rebre una carta del nostre ajuntament reclamant-los-hi unes quantitats impagades (impostos) de quan es varen realitzar les obres. Unes línies més avall, però, la data de la reclamació reflectia que ja havien passat més de quatre anys dels fets, (en alguns casos, tot just quatre anys i un o dos dies), límit de temps que marca la llei com a termini per a efectuar una reclamació.
 
 
La quantitat que NO s’ingressarà a les arques municipals per aquest motiu puja un total de 269.096,88 € ( 45 milions de pts), poca broma !!!.

La quantitat que miraculosament no ha prescrit puja un total de 641.692,56 € (107 milions de pts), d’aquesta última quantitat ens pertoca renunciar al 6 %, és a dir, 38.501,55 € (6,5 milions de pts), corresponent al servei contractat amb l’associació ANMER per l’assessorament jurídic necessari per aconseguir la liquidació definitiva del impost referit.

L’equip de govern (PSC-ERC), en una auto-entrevista a la revista de la Veu de Flixdel passat mes de juliol, va voler fer uns “aclariments” sobre el Parc Solar que resulten, si més no, curiosos. Quan allí es diu que “.. no es va intentar liquidar l’ICIO l’any 2010 o a començaments del 2011 per desconeixement...”, això no s’ajusta a la realitat ja que fou el mateix Sr. Alcalde qui va manifestar en un Ple ordinari que la jurisprudència favorable a la inclusió de les liquidacions del ICIO és de l’any 2010, per tant, si ell ho sabia, llavors l’equip de govern anterior i actual també. En segon lloc,”.. cap tècnic o polític... regidors de CiU inclosos no tenien idea de poder fer aquesta liquidació..”, una altra inexactitud de l’equip de govern, ja que els regidors actuals de CiU, abans d’entrar a formar part del consistori, érem coneixedors d’una sentència favorable a l’Ajuntament de La Fatarella del novembre del 2010, en relació al ICIO del seu parc eòlic (600.000 €), i així li ho vàrem dir al propi Sr. Alcalde dues setmanes abans de prendre possessió del seu càrrec, el qual, segons ens va dir, ja n’estava totalment assabentat, fins i tot ens va dir la quantitat que es podria reclamar, uns 700.000 €, quina pura casualitat !! 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada