ERCROS encetarà les negociacions de l'ERO el 4 març mentre la Generalitat es compromet a buscar "possibles alternatives" per als afectats
Els sindicats amb representació a ERCROS, CCOO, UGT i USOC, han rebut de mans de la companyia la documentació de l'ERO per acomiadar 198 treballadors al conjunt de l'Estat, 156 dels quals de la planta de Flix. D'esta manera, queda obert el període de consultes perquè empresa i sindicats pacten l'expedient que ERCROS vol que es "tramiti quan més aviat millor" adduint que "es troba en una situació crítica". Ambdues parts s'han emplaçat a començar les negociacions el pròxim 4 de març amb una trobada a Barcelona.
En este sentit, els sindicats s'han mostrat "decebuts" amb l'actitud d'Ercros per voler tancar "amb presses" un conflicte laboral molt important i que afecta moltes famílies.
Este matí, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha titllat de "traumàtic" l'ERO anunciat per l'empresa i ha garantit que la Generalitat farà "tots els esforços" perquè l'acord laboral entre l'empresa i els empleats sigui "al més equilibrat possible". Puig ha avançat que el Govern estudiarà "possibles alternatives" per poder recol•locar els afectats i ha obert la porta a impulsar nous plans de reindustrialització a la zona.
Per la seua banda, el secretari general ICV-EUiA Joan Herrera ha manifestat des de Flix que "no és acceptable ni moral, ni èticament ni econòmicament", que ERCROS deixe l'activitat industrial a la comarca "a la mínima expressió, després d'haver contaminat el riu".
El líder ecosocialista s'ha reunit este matí amb l'alcalde i regidors i també amb representants dels treballadors i ha assegurat que el que planteja ERCROS és un atemptat contra l'equilibri territorial. Significa deixar un desert d'unes magnituds extraordinàries per al territori". Herrera ha reclamat a la Generalitat que entengue esta situació "com una situació d'emergència i prioritària. Exigim al Govern que entengui que les Terres de l'Ebre, la Ribera d'Ebre i Flix no es poden quedar sense activitat industrial", ha reblat.
El diputat també ha apuntat que "cal fer una reflexió entorn la responsabilitat de l'empresa. Estem assumint el que va ser la contaminació del riu, no és de rebut ni acceptable des de cap dimensió que després d'haver contaminat el riu i després que la ciutadania en el conjunt dels pressupostos paguem per descontaminar-lo i que l'empresa se'n vagi", ha lamentat.
Herrera assegura que "hi ha prou elements per mantenir l'activitat i encetar noves línies de treball" i que tant la ciutadania com les institucions així ho han d'exigir. "De la mateixa manera que les administracions i el conjunt de forces polítiques hem estat responsables a l'hora de mantenir l'activitat econòmica i garantint la viabilitat ambiental l'empresa també ha de ser responsable".
Per la seua banda, l'alcalde de Flix, Marc Mur, ha explicat que durant tot el cap de setmana es treballarà per tancar el calendari de mobilitzacions que comencen dilluns.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada