02.02.2012
El Parlament Europeu vota en contra dels privilegis de Barajas en els vols internacionals
També vota a favor del federalisme fiscal com a model d’eficiència econòmica, a través d’una esmena conjunta de CiU, ERC, ICV, PNB, SNP (Escòcia) i N-VA (Flandes)
El Ple del Parlament Europeu ha aprovat avui per àmplia majoria els seus informes anuals sobre política de competència i política impositiva de la UE. En aquests informes el Parlament Europeu ha donat suport públic a dues posicions polítiques que generen un ampli consens en la societat catalana, però que topen amb l’oposició constant dels dos grans partits espanyols. D'ara endavant, la Comissió Europea haurà de tenir en compte aquestes recomanacions de bones pràctiques en les seves futures legislacions.
- Avui ha estat aprovada per àmplia majoria del Parlament Europeu una esmena de l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa en el "Competition Report". En ella es demana a la Comissió Europea que“asseguri que no hi haurà preferències, en els tractats bilaterals entre països de la UE i països de fora de la UE, per un aeroport concret enfront d'uns altres”.
Tremosa ha explicat que “aquests tractats, en el cas d'Espanya, obliguen a tots els vols passar obligatòriament per un determinat aeroport”. També ha detallat que, “segons un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona de l'any 2009, Espanya manté en vigor fins a 23 tractats bilaterals que discriminen l'aeroport del Prat en benefici de l'aeroport de Madrid-Barajas”.
- El Parlament Europeu també ha donat suport, per 516 vots a favor, 113 vots en contra i 8 abstencions, al Federalisme Fiscal com a forma d'organització que augmenta la responsabilitat fiscal de les regions i la seva eficiència econòmica. L'esmena va ser presentada conjuntament pels eurodiputats de CiU, ERC, ICV, PNB, SNP (Escòcia) i N-VA (Flandes).
Federalisme Fiscal és el terme utilitzat a Europa per definir el fet que són les regions les que recapten tots els grans impostos, tal com passa a Alemanya (de fet, aquesta n'és la seva definició acadèmica). “Només amb els diners recaptats a la butxaca les regions tenen poder de negociació enfront del govern central a l'hora de fixar límits als fluxes fiscals entre territoris”, ha detallat l’eurodiputat de CiU.
El Parlament Europeu posa de manifest una altra vegada la diferència creixent entre el secular centralisme fiscal de l'Estat espanyol (compartit per PP i PSOE) i les bones pràctiques de federalisme fiscal dels països més avançats de la UE.
Dijous, 2 de febrer de 2012
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada