Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dilluns, 6 de febrer del 2012

Nota de premsa

03/02/2012 14:37 | LIQUIDACIÓ PRESSUPOSTOS 2011
La Generalitat ha reduït un 7% la despesa durant el 2011

La reducció de la despesa arriba al 9,35%, si descomptem el pagament dels interessos del deute 
El govern no comptabilitza com a dèficit els 759 M corresponents a la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut

L’Administració de la Generalitat i el seu sector públic han fet un esforç important per aconseguir reduir la despesa i reequilibrar les finances públiques durant el 2011. Respecte a l’any 2010, la despesa no financera i no finalista en termes SEC ha disminuït un 6,94% que equival a un reducció de 1.858 M, segons les dades provisionals elaborades per la Intervenció de la Generalitat, corresponents a la liquidació del pressupost del 2011. Si excloem el pagament dels interessos del deute, aquesta reducció és de 2.420 M, equivalent a una disminució d’un 9,35% respecte al 2010.
Un dels compromisos pressupostaris per al 2011 era la reducció d’un 10% de la despesa no financera i no finalista respecte a la liquidació del 2010 que havia estat de 26.792,5 M. La despesa prevista als pressupostos del 2011 va ser de 24.112,5 M i, segons les dades de la primera estimació de la liquidació de l’any passat, la despesa realitzada ha estat de 24.943,2M.
La desviació s’explica, entre altres raons, pel fet que moltes de les mesures d’estalvi, inclòs el pressupost que es va aprovar el juliol, no es van començar a aplicar fins a mitjan de l’any passat. Per tant, una bona part dels seus efectes es veuran al final del 2012 quan s’haurà consolidat aquest esforç. El pla de reequilibri pressupostari del govern s’ha expressat sempre en un termini realista de dos anys. Els pressupostos per al 2012 que s’estan tramitant al Parlament han de servir per culminar-lo.
La despesa del Departament de Salut significa el 40,32% de la despesa en termes SEC de tots els departaments de la Generalitat i el seu esforç d’austeritat ha estat important. Per primer cop s’ha aconseguit baixar la despesa. En termes SEC i incloent les entitats que en depenen, s’ha reduït en 706 M respecte al pressupost liquidat del 2010. Tot i això, la desviació pressupostària ha estat de 582 M. Donat l’evident esforç dut a terme cal posar èmfasi en la necessitat d’una major cooperació regulatòria del govern central, de qui depèn el marc normatiu, per controlar la despesa.
Pel que fa a la resta de departaments, la despesa imputable també s’ha aconseguit reduir i la desviació de la despesa no financera i no finalista de la resta de departaments ha estat de 213 M, segons les dades provisionals.  
Ingressos
Segons les primeres estimacions, la Generalitat va ingressar 18.731 M en concepte d’ingressos a càrrec de recursos generals durant el 2011. Es tracta de 178 M menys del que es preveia en el pressupost inicial del 2011.
Els ingressos provinents d’impostos propis i cedits han estat 2.290 M, una xifra molt pròxima a la que va preveure el pressupost inicial que era de 2.288 M.
Les bestretes del model de finançament han arribat segons estaven previstes. Es tracta de 15.407 M. En canvi, en un exercici notable de deslleialtat, l’anterior govern espanyol no va transferir els 759 M corresponents a la Disposició Addicional Tercera i que estaven garantits per l’Estatut d’Autonomia, acordats a la comissió bilateral i incorporats als comptes de l’Administració General de l’estat de l’any 2011. El govern de la Generalitat no es fa responsable d’aquesta deslleialtat i comptablement no ho considera dèficit propi.
La situació del mercat immobiliari i la decisió de la Generalitat de vendre els seus actius en condicions de mercat i amb el màxim respecte pel patrimoni dels ciutadans de Catalunya, ha fet que no s’hagin ingressat en l’exercici 2011 els 200 M que es van preveure als comptes per la venda d’immobles de la Generalitat. No obstant això, la venda d’actius es farà en l’exercici 2012. 
Dèficit
El dèficit del sector públic de la Generalitat, en termes SEC, segons les primeres estimacions de la liquidació del pressupost, és de -6.687 M. Això equival a un 3,29% del PIB català. Es tracta d’un 0,63 punts més respecte a l’objectiu que fixaven els comptes del 2011 però 0,93 punts menys respecte a la liquidació del 2010.

6 comentaris:

  1. Baixant el sou a mestres, metges, mossos i altres treballadors de l'administració pública! Quan això ho fa l'empresa privada, sortim tots al carrer a defensar els drets dels nostres amics. Quan ho fa el sector públic, donem gràcies perquè s'ha reduït la despesa. Lladres! que sou uns lladres!!

    ResponElimina
  2. És una pena que una persona que abandera la causa dels funcionaris caigui tan baix com en l'insult, li dire anonim/a que és l'herència que hem rebut, el que han deixat el Tripartit després de governar, i gestionar la crisi pèssimament durant aquests anys, el deute que han deixat ells l'hem de pagar ara tots!
    I en la crisi que estem, no només els toca als funcionaris ens toca a tots, als Enginyers, als Fusters als Carnissers ... etc, o és que els que no són funcionaris per vostès no són importants?, pot ser per vostès som ciutadans de segona?
    Deixi que li digui una cosa, en tots els meus respectes, és tan important la professora que educa als nostres fills com el mosso d'Esquadra que vigila per la nostra seguretat com la dependenta del pa que em serveix la barra de pa cada dia o el Escombriaire que manté net els carrers.
    I a nosaltres, als que no som funcionaris mols tenim sort i solament ens han rebaixat el sou desde fa molt temps ,uns altres l'empresa presenta un ERO i als menys afortunats un acomiadament, li recordo el cas recent de SPANAIR més de 4000 llocs de treball de un dia pel l'altre.
    NO, Sr. o Sra Funcionària nosaltres no som ciutadans de Segona i a nosaltres també ens afecta la CRISI i mols no surten a les NOTÍCIES de la TV, simplement tanquen l'empresa i tots al carrer.

    ResponElimina
  3. Primera part prové de la Web de l'Ajuntament
    Segona part del bloc d'un ex-alcalde Oscar Bosch
    Senyors duren molt poc en aquest poble amb aquests governants les bones notícies
    Ho sento però no em creia res i segueixo sense creure res de les boques plenes dels nostres oportunistes locals
    Salutacions

    La construcció de dues plantes de bioenergia a Flix és un dels projectes industrials de major abast a l'Ebre. Dues empreses amb experiència com Ercros i Seeger es van unir l'any passat per impulsar una inversió pionera a l'Estat espanyol, de 52,6 milions d'euros, 23 llocs de treballs directes i 350 en el conjunt de la cadena de fabricació.

    Ara bé, la suspensió radical de les primes a les energies renovables decretada pel nou govern popular el passat 27 de gener ha generat incertesa i molta preocupació. La inversió preveu una planta de cogeneració elèctrica (6 MW) que alimentaria una segona planta de fabrficació d'un biocombustible, el pèl·let; tot plegat utilitzant la biomassa dels boscos i la resta de poda dels cultius com a màtèria primera. La inversió estimava, com no podia ser d'altra manera, les primes en vigor en aquest sector, claus per al desenvolupament i que ara han desaparegut.

    'Molt mala notícia per a Flix'

    Des del mateix dia del decret, el passat 27 de gener, l'Ajuntament de Flix s'ha mantingut en contacte amb els promotors, que ja li han tramès a l'alcalde, Marc Mur, la seva preocupació. "Està clar que els hi afecta, és una mala, molt mala notícia per a Flix. Hi segueixen treballant però hi ha hagut un canvi d'escenari, l'absència d'aquests diners és una influència important", ha relata




    L’aposta d’Ercros per un nou sector de negoci genera esperances de futur, ens fa pensar que la renovació que veiem necessària i prioritària és possible, i ho és amb uns actors prou coneguts, la mateixa “fàbrica”, la tecnologia alemanya de Seeger, el riu i la línia de tren, gairebé com fa cent anys. És possible també que això ens faci veure amb uns altres ulls, en algun cas descobrir, diferents iniciatives que s’estan desenvolupant al nostre entorn lluitant per una diversificació econòmica imprescindible que poc a poc es va fent un espai en el sector del turisme i l’agroalimentari amb la indústria de l’oli. A més parlem d’una activitat econòmica que es basa en els recursos del territori, de l’entorn, són per tant difícilment deslocalitzables. És una bona notícia! És una gran notícia

    Facin joc senyors, era escèptic amb les campanades de l'ex-alcalde i malauradament el temps em donarà la raó
    Però el Sr exalcalde contínua en la seva cadira de funcionaro això si-

    ResponElimina
  4. Que passa amb la biomassa?
    Si us plau llegiu la Molt mala notícia a la web de l'ajuntament
    Què opinem d'això?

    ResponElimina
  5. Jo opino que amb la biomassa no s'hi perd, sino fan pelets fan mistos.

    ResponElimina
  6. Tan rentable com ho pinten no ho deu ser, si quan es retiren les ajudes públiques s'ha d'aturar l'obra.

    ResponElimina