Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dimecres, 5 de desembre del 2012

Resposta a Rosa. M ("INCOMPRENSIBLEMENT, NO ESTEM A LA MADE. PER QUÈ?" publicació del 28 de novembre)

Contesta a Rosa M.
  
Benvolguda Rosa M,

Lamento no haver-me referit en el meu escrit a totes aquelles coses de les quals et queixes al teu comentari. M’ho he rellegit bastants cops i no li trobo lligam,crec que volies traure el tema - perdona que et parli de tu - i ho has entrat amb calçador, però no tinc cap problema en donar-te la meva opinió sobre el que tu exposes, començaré pel final.

En primer lloc, he de dir-te que al meu escrit no dic res del Sr. Sabanza ni del Sr. Jardí, sinó que tota l’atenció d’aquest es centra en la representació del govern de l’Ajuntament de Flix, ja que és evident que al front d’una mesa hi hagi d’haver algun cap que la lideri, que hi hagin uns estatuts que ho regulin, estatuts que sembla que són el motiu del per què l’Ajuntament de Flix no hi participa. També és convenient parlar de les normes de la Mesa que han de contemplar si l’ex alcalde de Móra la Nova pot ésser el seu president.

No crec que els polítics de la comarca cerquin un sou com els de Mª Teresa Fernández de la Vega, ni com Carot Rovira, entre d’altres,després d’haver passat per la política. Estic segur que els senyors: Sabanza, Jardí,Marc Mur, Pere Muñoz,Xavier Vega, per dir-ne uns quants, han demanat excedència o reducció de la jornada laboral a les seves empreses mentre duri aquesta tasca pública, ja que dubto molt que es vulguin emportar res al jardí dels xiprers. També he de dir-te que hi ha alguns que no van ser tant previsors, pensant que aquestes coses eren de per vida, com Santiago Campos i Antonio Sabaté, que no ho passen tan bé que esperaven.

Tampoc sé, ni m’interessa, el cost que pot suposar això per l’Ajuntament, però si La Fatarella, Móra la Nova, Riba-Roja, Tivissa, Villalba dels Arcs, Hospitalet de l’Infant, Vandellòs i Ascó s’ho poden permetre, crec que Flix també pot. Aquetes poblacions tenen al seus termes municipals instal·lacions energètiques que produeixen el 70% de la energia de Catalunya. Flix crec que podria aportar uns 60 MW.I si els 947 municipis dels quals parla fossin productors d’energia, Catalunya ja hauria inventat els pots de conserva de kW’s per exportar-ho per tot el món, doncs és ben sabut, que l’altre 30% també està concentrat en dos àrees de la geografia catalana.

En funció dels objectius de la MADE el més lícit és reunir-se tants cops com calgui, a més hem de sumar-hi totes les ocasions d’obligat compliment, ja que el reglament i els estatuts dels quals disposen com passa en qualsevol organització així ho estableixen. Si un cop a l’any organitzen una jornada oberta amb ponències tant interessants com les que vaig assistir jo, benvingudes siguin. I si, a més a més, aporten notícies com la de la càtedra, de la qual feia ja molt temps que s’hi parlava, millor. Això vol dir que sempre arriba un dia que la cosa qualla.

A la Jornada érem els que érem, els mitjans de comunicació de les Terres de l’Ebre la van qualificar com un èxit. Jo la vaig trobar interessant i, novament, et reitero que era de gran importància l’assistència d’un representant del nostre ajuntament i també de la direcció de Ercros. Aplaudeixo la presència del president dels treballadors de la Fàbrica, perquè denota que hi ha una sensibilitat, un interès en els objectius que cerca la MADE, que no són altres que la implantació d’empreses a la zona amb moltes probabilitats que aquest fet generi nous llocs de treball.

Ramon Sabaté Montagut

 

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per les teves explicacions, tot i que si cal donar tantes explicacions és que alguna cosa no funciona... i bla, bla, bla...
    I gràcies per elevar-me a categoria de post, i no de resposta. Em sento molt afalagada
    Però evidentment, no m'has convençut. El xiringuito de CiU us està quedant molt bé.
    Molts ànims!

    Rosa M.

    ResponElimina