Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dissabte, 10 d’agost del 2013

President Artur Mas: el govern d'unitat de Flix, un exemple a seguir

Noticiari

President Artur Mas: el govern d'unitat de Flix, un exemple a seguir 


Ajuntament de Flix
Aquesta tarda, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha efectuat una llarga estada a la nostra població, des de tres quarts de 5 de la tarda fins passades les 7 del vespre.
En arribar a Flix, s'ha dirigit a la Casa de la Vila, on ha estat rebut per l'alcalde de la població, Marc Mur. Al vestíbul, ha anat saludant a tots els membres de la Corporació Municipal, per després anar a la Sala de Plens. Allí hi havia els representants de totes les entitats i associacions de Flix, com a mostra de tot el teixit social de la nostra població. En les seus paraules de salutació, l'alcalde de Flix ha volgut destacar que des de l'1 de maig de 1988, un president de la Generalitat no havia visitat el centre de la població ni les dependències municipals. Així mateix, ha volgut fer manifest el suport rebut de la Generalitat de Catalunya tant durant les setmanes de la darrera crisi d'Ercros, com pel fet d'haver ajudat a engegar i solucionar els entrebancs per a l'inici de les obres d'extracció dels llots tòxics de l'embassament, destacant per a aquest segon afer en concret, la tasca duta a terme pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès (qui també era present en aquest acte). Durant la seua intervenció, el president Artur Mas ha volgut posar el govern d'unitat de l'Ajuntament de Flix com a exemple del que s'ha de dur a terme quan un territori ha de fer front davant una situació adversa i buscar solucions tots plegats.
Un cop acabat l'acte de la Sala de Plens, el president Artur Mas, acompanyat per l'alcalde Marc Mur i altres autoritats, s'ha desplaçat a la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix. Durant la visita, ha anat rebent les pertinents explicacions del director de la reserva, Pere Josep Jiménez, i del president del Grup de Natura Freixe, Josep Manel Albiac. Primer ha estat a la zona del meandre, des d'on ha pogut conèixer l'especial situació del poble de Flix i com el pas del riu ha condicionat la història de la població. Després, ha efectuat la visita al Mas del Director, a la passera i el mirador de la llacuna i finalment, al Mas de Pitoia, on ha conegut el Centre d'Interpretació del Camí de Sirga.
Finalment, el president Artur Mas ha visitat les obres d'extracció dels llots tòxics de l'embassament, a la zona de l'esplanada de camions de la fàbrica electroquímica. Allí, ha comptat amb les explicacions del director de l'obra, Marc Pujols, qui li ha comentat les característiques de l'actuació que s'està duent a terme. Un cop finalitzada aquesta visita, Artur Mas s'ha acomiadat de totes les autoritats.
Aquesta estada a Flix del president de la Generalitat Artur Mas, formava part d'una intensa jornada, durant la qual ha estat des de migdia fins a primera hora de la tarda a Riba-roja d'Ebre, després a la nostra població, des de la qual, posteriorment, s'ha dirigit cap a Riudoms.









L'alcalde de Flix, Marc Mur; el president de la Generalitat, Artur Mas; i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre
Xavier Pallarés, durant l'acte a la Sala de Plens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada