Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

diumenge, 15 de desembre del 2013

Rull: “Aquest partit se sent molt orgullós d’Artur Mas, com a president de CDC i com a president de Catalunya. Ell és l’autèntic artífex dels ponts i els consensos a Catalunya”.

 

Rull:

http://www.convergencia.cat/fitxa_noticies.php?news_ID=31172

Notícies

13.12.2013

Rull: "CDC farà campanya pel triple sí: sí volem votar, sí volem un estat per a Catalunya i sí volem que sigui un estat independent"

Corominas subratlla que l’acord per a la consulta implica “confiança, compromís i responsabilitat pel moment històric que viu el país



Després de la reunió del Comitè Executiu Nacional de CDC per valorar l’acord entorn de la consulta sobre el futur de Catalunya, el secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, s’ha mostrat convençut que la pregunta pactada és una victòria col·lectiva: “La pregunta ens fa vencedors a tots. Ens hem basat en la concòrdia i sobre això volem construir tot el que farem durant el pròxim any”.

 Rull ha explicat l’estratègia del partit de cara als pròxims mesos: “CDC farà campanya pel triple sí: sí volem votar, sí volem un estat per a Catalunya i  sí volem que sigui un estat independent. Durant la primera meitat del 2014 tenim la primera batalla: la del primer sí, el que fa referència a la mateixa democràcia”. Un altre repte immediat és, ha apuntat, “explicar com volem que sigui el nou Estat català” i ha recordat que CDC prepara una Convenció Nacional pel mes de març on el partit definirà com “imagina aquest país”.


"L’acord ens avala per a poder demanar confiança
foto

Per la seva part, el vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha expressat la “satisfacció i l’orgull” del partit per l’acord i ha subratllat que s’ha complert un triple compromís: “Hem acordat la data pel 2014, una pregunta inclusiva i clara,  i l’itinerari que cal seguir dins un marc legal. Això ens avala per a poder demanar confiança”.

Corominas ha recordat l’actitud negativa de tots aquells que han intentat dinamitar el procés i ha posat en valor l’ampli consens assolit: “Implica confiança, compromís i responsabilitat de tots els que hem participat en l’acord, pel moment històric que viu el país. Aquesta manera de fer les coses, dialogant, pacífica i democràtica, és un missatge per a la ciutadania, per al Govern espanyol, per a Europa i per a tots aquells que ens estan mirant”.
 
Sobre les vies per poder fer la consulta , Rull ha subratllat que la tasca per buscar empara legal ja ha començat: “Avui diversos grups parlamentaris hem enregistrat una Proposició de llei de transferència de la competència per organitzar referèndums, podem utilitzar una llei pròpia del Parlament de Catalunya i el Consell Nacional per a la Transició Nacional i I’Institut d’Estudis Autonòmics ja han apuntat diversos mecanismes possibles”.
 
 
foto
Finalment, Rull ha posat de manifest l’admiració i l’agraïment de CDC al president Mas: “Aquest partit se sent molt orgullós d’Artur Mas, com a president de CDC i com a president  de Catalunya. Ell és l’autèntic artífex dels ponts i els consensos a Catalunya”.






           
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada