Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

diumenge, 25 de març del 2012

"Catalunya és una terra de treballadors, no d'especuladors"




"Catalunya és una terra de 
treballadors, no d'especuladors" 
Mas demana el pacte fiscal per no ser esborrats "del mapa"



El líder CDC, Artur Mas, ha manifestat que "Catalunya no és una terra d'especuladors, Catalunya és una terra de treballadors" durant el seu discurs de cloenda del congrés del partit. Mas ha pronunciat aquestes paraules precisament el dia que se celebren eleccions a Andalusia -i a Astúries- amb algun cas de corrupció damunt la taula, com els dels ERO, que presumptament supera els 900 milions d'euros.

Tanmateix, ha fet una mica d'autocrítica perquè ha recordat que "el nostre país també es va enlluernar" i ha advertit que "l'ascensor social" corre perill. En la seva opinió, per sortir de la crisi és imprescindible tenir "un sistema educatiu millor del que tenim" i "esperit emprenedor".

Abans de la vaga general prevista per dijous -i en una al·lusió a l'oposició- també ha deixat clar que "les retallades no es fan per gust, es fan per sentit de responsabilitat". "Vam ser capaços d'aixecar un partit que estava en una situació difícil -ha recordat en referència a la travessa del desert del partit- i també serem capaços de d'aixecar no un partit, sinó un país sencer", ha afegit.

En plena 'transició nacional', ha transmès igualment un missatge polític en assegurar que "Catalunya no vol ser esborrada del mapa, no ens hem passat 1.000 anys d'història per veure ara com no se'ns permet desenvolupar la nostra personalitat nacional".

Mas, en tot cas, s'ha mostrat més mesurat que Oriol Pujol perquè en comptes de parlar d'"estat propi" ha insistit en la necessitat d'una "hisenda pròpia". També perquè afirmat que "Catalunya vol els mateixos poders que té qualsevol estat", però ha reconegut que "a l'Europa que s'està construint no hi haurà independències clàssiques".

Això sí, s'ha mostrat partidari que Catalunya faci "cessions de sobirania", però a Europa, no pas a Espanya "a canvi que ens representi al món". El líder de CiU ha definit finalment el pacte fiscal com "una hisenda pròpia per a Catalunya" i ha considerat que CDC ha de liderar "les noves majories socials" cap al sobiranisme.

En una intervenció més com a president de la Generalitat que com a nou president del partit, ha volgut també injectar optimisme als 1.900 delegats que omplien el recinte firal de Reus (Baix Camp) en manifestar que "ens ha sortit un congrés de nassos" i que "no estem vivint un moment gris, estem vivint un moment difícil".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada