Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

divendres, 2 de març del 2012


PLE AJUNTAMENT DATA 1-3-2012
APROVACIÓ PRESSUPOST 2012

Després de l’anàlisis al detall del Projecte de Pressupost del nostre Ajuntament per a l’any 2012, els membres del grup de CiU varem demanar explicacions sobre les següents qüestions al ple:

INGRESOS

1.- En quin % s’ha augmentat l’Impost de Bens Immobles respecte l’any passat. (augment del 6% de la Contribució)

2.- L’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) ha augmentat un 11,32 %, volem saber ha que es degut aquest increment.

3.- Les taxes d’electricitat van relacionades directament amb el consum energètic de la població i de les activitats empresarials del municipi, ha què es degut l’augment de 14.000 €, si continua disminuint l’activitat empresarial i el nombre d’habitants. 

4.- Les dos subvencions per la Barca seran aportacions realitzades, una per la Diputació i l’altra per la Associació NuclearAscó-Vandellòs, segons es va informar en junta de portaveus, amb 20.000 i 25.000 € respectiv., ¿ hi ha un compromís ferm de col·laboració per part de les 2 entitats ?, cas de que no sigui així de quina partida obtindrem aquestes quantitats.

5.- Vostè mateix Sr. Alcalde va explicar que no es rebria ni un euro de la Llei de Barris per part de la Generalitat, no obstant consignen en aquest projecte de pressupost la quantitat de 205.000 € ha ingressar per a aquest concepte. Una de dos o tindrem dèficit o haurem d’acudir a una operació de tresoreria,  és per aquesta raó que vostès a finals de desembre passat van procedir a contractar una nova pòlissa de crèdit al voltant de 500.000 € ?

6.- Tal com veiem en aquest projecte de pressupost sembla ser que s’abandona aquest any la idea d’afrontar la construcció de l’Hotel d’Entitats, ja que una petita part del seu finançament es preveia a través del PUOSC, ara veiem que els diners del Pla Unic d’Obres s’utilitzaran pel finançament d’altres obres de menor quantia, volem saber per a quines obres aniran destinats aquests ingressos.

7.- Com és possible preveure en aquest pressupost un augment del 100% (3.000 €) per la gestió de runes respecte l’any 2011, havent menys execució d’obres.          



DESPESES

1.- A què es degut l’augment del 500% de la partida destinada al Casal S. Jordi que ha passat de 4.000 € a 24.600 per al 2012.

2.- Despesa dels socorristes de la piscina municipal, en quina partida del pressupost s’inclourà, perquè no apareix al pressupost.

3.- Perquè augmenta el capítol de despeses de personal respecte l’any passat en 19.600 €, sent el mateix núm. 68 de treballadors que el 2011 i sense comptabilitzar segons memòria les retribucions corresponents de les 3 places de personal vacant.
A més a pareix el nom de la persona que ocupa el lloc de Directora de la Veu de Flix i voldríem saber des de quan ha entrat a formar part de la plantilla de l’Ajuntament

4.- La despesa de combustible de protecció civil s’ha incrementat un 400 % respecte l’any passat, l’any 2011 era de 300 € i enguany serà de 1.500 €
En canvi la despesa de combustible de la guàrdia municipal s’ha reduït un 25%, l’any 2011 va ser de 4000 € i en guany serà de 3000 €.

Volem saber perquè hi ha aquest augment de combustible de protecció civil potser faran un nou servei, quan hauria de ser a l’inrevés amb els temps que corrent i que poden empitjorar, creiem que hauria d’haver més presència als carrers dels guàrdies municipals.

5.- El cost de la despesa per la recollida d’escombreries ha sofert una disminució d’un 7 %, ha que es degut ?

6.- El servei de suport a la brigada no hi era al pressupost l’any passat, perquè s’ha creat i quina funció tindrà.

7.- Com és que tenim un ecògraf, quin servei fa al municipi i on el podem localitzar.

8.- Veiem que no hi ha un partida prevista per a finançar la feina de la persona encarregada pel funcionament del Casal del Jove, en quina altra partida està contemplada.

9.- Quin és el motiu de l’increment en un 127% de la partida de material per transport-autobús municipal.

10.- La partida d’assistències als òrgans col·legials o retribucions dels membres electes, ha augmentat respecte l’any anterior de 70.000 a80.000 €, un 14,29%, amb la sensibilitat social que hi ha al voltant d’aquesta tema ens sorprèn negativament, tenint en compte a més a més que 3 membres del consistori ens trobem a l’oposició i que molts Ajuntaments i consell comarcals han baixat, o si més no, han mantingut les seves retribucions.  A raó de quins conceptes s’efectua l’augment d’aquest any. 

3 comentaris:

  1. Crec que aquest govern només preten enganyar a la gent de Flix. Només cal saber llegir i sumar per veure que aquests números no poden quadrar. A no ser que tinguin algun as a la màniga i s'instal·lin empreses que aportin ingresos no previstos. Algú vol explicar-ho?

    ResponElimina
  2. anònim

    Teniu rao, no son uns pressupostos rigorosos. Una pujada del 6.8% respecte als del any passat i quan a altres administracions els hi han congelat el sou, em fa difícíl entendre-ho. S'hauria de fer un pressupost en base zero i veure de reduir els interessos. El número final s'ha extrapolat amb un possible cost de la vida, com hem vist molt considerable i les partides s'hauran maquillat perquè semblin que s'han treballat i durant l'any 2012, ja es faran els canvis de partide que calguin. Si a tot arreu fan equilibris i demanen ajuda, a mi no em surten els numeros.
    També crec que en temps de crisi. l'Estat hauria de reduir els marges d'endeutament, perquè tots els Ajuntaments ajustin els pressupostos a les seves prioritas. Les bombolles solen petr algun dia un altre i possibement que els actuals regidors no hi seràn. Bé aixo es blat d'un altre costat

    ResponElimina
  3. Aquí no hi ha cap bombolla, això és el que vosaltres voldrieu!

    ResponElimina