Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dimarts, 13 de novembre del 2012

LES OBRES DE DESCONTAMINACIÓ DE L’EMBASSAMENT DE FLIX HAN DE COMENÇAR JA


 
LES OBRES DE DESCONTAMINACIÓ DE L’EMBASSAMENT DE FLIX HAN DE COMENÇAR JA


Convergència i Unió de Flix vol manifestar el seu profund malestar pels continus endarreriments  en l’inici de les obres de descontaminació de l’embassament de Flix.
Un mes rere altre veiem amb creixent preocupació com una obra, que ha estat catalogada com a referent  en quant a recuperació mediambiental, es va retardant fins a l’extrem de poder perdre els fons europeus que la finançaran.
Des de setembre de 2004, quan es va fer palès el greu problema existent en l’embassament de Flix, fins hores d’ara ja han passat vuit anys, temps en el que els dos partits que han governat l’estat espanyol, PSOE i PP, han anat anunciant continues promeses de inici de les obres, i tant es així que, recordem, les primeres promeses que varem escoltar deien que al 2013 ja estaria completada tota la descontaminació de l’embassament; com es sol dir: lo més calent a l’aigüera.
I ara quan el temps administratiu per a gaudir d’aquest fons europeus ja s’està acabant vénen les presses, els retrets i el voler buscar d’altres culpables als qui carregar la culpa en la tardança del començament de les obres.
Aquesta obra la gestiona l’empresa estatal Acuamed, o sigui el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, al qui no li fa falta cap permís de ningú per a començar l’obra quan desitgi, ell és qui té les competències sobre el riu, ell és l’amo i senyor de començar les operacions d’extracció dels llots quan li vagi bé i si aquestes encara no han començat és, entre d’altres coses, perquè a meitat de novembre de 2012, les instal·lacions que han de permetre iniciar-les, hores d’ara encara no estant finalitzades.
Convergència i Unió de Flix creu que ara és hora de reclamar l’inici immediat de les obres aquest 2012, com així ho va reclamar el Parlament de Catalunya el passat 19 de juliol en una Moció aprovada per TOTS els partits allí representats, excepció feta del Partit Popular. Al mateix temps creiem que cal continuar reclamant, com també es reflectia en la ja esmentada Moció, la finalització de totes les obres i actuacions incloses en el Pla de Restitució.
Aquest estat de les coses ha provocat que molts representants politics de municipis de les Terres de l’Ebre s’hagin posicionat en contra de l’inici de la extracció dels fangs sense que estiguin acabades les obres del Pla de Restitució, bona mostra d’això és l’Ajuntament de Tortosa, on els grups de CiU, PSC (entre ells l’exalcalde de Flix el Sr. Antoni Sabaté) i ICV varen manifestar-se en contra de l’inici de les esmentades obres al mateix temps que el grup d’ERC s’abstenia, tant mateix  també seria bo que el Sr. Marc Mur Alcalde de Flix critiques públicament el vot en contra a l'extracció dels fangs d'un portaveu del seu mateix partit.
Som realistes i entenem la intranquil·litat que l’actual situació està causant en d’altres municipis aigües avall de Flix, però entenem que el que ara cal és assegurar l’execució total de l’esmentada obra.
És per això que fem una crida a totes les administracions implicades per a que, sense dilacions cada una es comprometi a finalitzar les accions assignades, a fi i efecte de portar a bon port el més ràpidament possible una actuació mediambiental que netegi per sempre més la llera de l’embassament de Flix.
l
 
Flix, 13 de novembre de 2012

3 comentaris:

  1. S'han de tenir "ous com a pinyes" per atrevir-se a publicar aquest escrit. Però bé, és lo vostre estil.
    Per si encara no us heu assabentat de qui és qui està paralitzant les obres:

    Recoder amenaça amb portar l'Estat als tribunals si comencen les obres de descontaminació del pantà de Flix: http://www.lamarfanta.blogspot.com.es/2012/11/recoder-amenaca-amb-portar-l-als.html

    Neus.

    ResponElimina
  2. Xeics! ara sí que m'heu deixat parat! amb matissos, però parat!

    ResponElimina
  3. La realitat és que l'únic partit que mai ha votat a favor de parar les obres i sempre ha defensat el mateix a tot arreu és ERC. Sigui a Flix, Móra la Nova, Tortosa, al Consell Comarcal o al Parlament de Catalunya!

    ResponElimina