Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dijous, 29 de novembre del 2012

“el parquet i el seu...per què?


el parquet i el seu...per què?

El dia 7 d’agost en declaracions a Radio Flix i en nom del Govern Municipal, el Regidor d’Esports, el Sr. Raúl Sabaté, comunica que per incompliment del contracte es fa retirar el nou parquet instal·lat al Pavelló per DECORESPORT, empresa a la que s’havia adjudicat aquesta feina.

Però tot té la seva història....
El grup municipal de CIU el dia 20 de juliol va fer una visita a les obres d’instal·lació del nou parquet al Pavelló. Aquell dia, divendres a les 11 del mati, faltaven tan sols uns 3 metresquadrats per acabar tot el seu muntatge i ens vam adonar de moltes deficiències en l’execució del treball demanat: separació excessiva entre les juntes de les làmines del parquet, làmines desnivellades unes més apujades que les altres.... i el mes greu de tot, el grossor de fusta noble en lloc de ser de 4mm, tal i com s’indicava i es demanava en la memòria del contracte, era de tant sols 2.8 mm, un 27% menys de prestacions.
  
com és que cap responsable municipal durant 8 dies seguits no va ser capaç d’aturar a DECORESPORT per que aquesta no continues amb la instal·lació?

 
Aquestes anomalies detectades les vam comunicar el mateix dia als tècnics de l’ajuntament, i la seva resposta: ”Els hi hem demanat el certificat del material que estan instal·lant i encara no ens ho han donat”. En el Ple celebrat 4 dies més tard, el dia 24, es va preguntar sobre el parquet al Sr. Alcalde, i aquest ens contestà que ja n’eren sabedors del problema ja que feia 12 dies els tècnics de l’ajuntament van fer constar les referides incidències a les fitxes de visita d’obra (fitxes que sols signen els tècnics i el Promotor, en aquest cas el mateix Ajuntament), que ja estaven al cas de la situació i que ho estudiarien, tot i donant les gràcies a CiU per advertir d’aquestes anomalies.

Donat els fets que ens trobem i tal i com van anar les coses sembla que algú es vol cobrir les esquenes ja que:
Com ser que s’anotin les incidències el dia 12 de juliol i, com sería lògic, no es paralitzi l’obra d’immediat?.
No tan sols no es va aturar l’obra sinó que el dia 20 de Juliol el parquet ja estava instal·lat i fins i tot l’escut de l’Ajuntament pintat al mig de la pista, i programat pel dilluns dia 23 de Juliol la instal·lació de les tanques que han d’envoltar la pista.
Si, com ells diuen, el dia 12 ja es van fer constar les anomalies a les fitxes d’incidències d’obra, com és que cap responsable municipal durant 8 dies seguits no va ser capaç d’aturar a DECORESPORT perquè aquesta no continués amb la instal·lació permetent que el dia 20 ja estigués tot el parquet posat?.
 
 
 
Quina credibilitat es pot donar al Regidor responsable, que en nom del Govern i en declaracions a Radio Flixel dia 7 d’agost, diu que van comunicar a DECORESPORT que paralitzessin l’obra i que aquestos no els hi van fer cas?. Algú pot creure tot això?
Aquesta és la cronologia dels fets, i vosaltres lectors del Parlem-ne, traieu les conclusions…., no sigui cas que, altre cop, se’ns acusi de tractar el tema amb frivolitat i irresponsabilitat.

Resultat de tot això: tornar a desinstal·lar tot el parquet instal·lat i una altra empresa, sense cap cost  addicional per l’ajuntament (faltarà comprovar-ho), fer la feina i acabar-la amb les condicions demanades, això sí, amb uns mesos de retard.
Resultat col·lateral: la constatació de que algun responsable municipal va fer deixadesa de les seves responsabilitats, i això en un càrrec públic tants sols té una  sortida : la seva immediata dimissió.

4 comentaris:

  1. Raül,

    en primer lloc ens preocupa moltíssim que encara no s'hagin iniciat les obres d'extracció dels fang, com pots comprovar en l'escrit que vam publicar en aquest blog el dia 14 de novembre, on demanem el començament de les obres de descontaminació del pantà abans del 2013.

    En quan al parquet del pavelló i com a professional de l'Arquitectura Tècnica amb més de 15 anys d'experiència, em sembla greu, lamentable i irresponsable que el dia que es va detectar el problema, l'equip de govern no tingués claríssim el que s'habia de fer, que evidentment era ordenar la seva retirada immediata i substitució del material per l'exigit en el Projecte.
    En canvi, es convoca una reunió d’emergència que va durar, segons sembla, una setmana, del dia 12 fins el dia 20 de juliol, llavors, on estava l'emergència??
    Bé Raül, tot el que expliques és increible, per una tècnica com jo, i de difícil comprensió per la resta de mortals, el que tenim clar el grup de l'oposició a l'Ajuntament (CiU) és que nosaltres vam fer el que calia fer, el dia 20 de juliol vam avisar als tècnics de l'Ajuntament que no s'estava col·locant el parquet contractat i a partir de llavors es van pendren desicions al respecte.

    Montse Forcades

    ResponElimina
  2. Tornem-hi que no ha estat res: Sobre les obres, potser que pregunteu als "vostres": LLuís Recoder Amenaça amb portar l'Estat als tribunals si comencen les obres de descontaminació del pantà de Flix. http://www.ara.cat/societat/panta-flix-recoder_0_809319208.html

    Sobre el parquet: si feu tant soroll amb el parquet, fet molt greu per una arquitecte tècnic, però que t'asseguro absolutament insignificant per la resta de mortals, és que el govern de Flix està fent les coses bé...

    Ferran.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo portaria a l'Estat als tribunals ara mateix, per no pagar-nos el que ens deuen per llei en infraestructures, pel fet d'anar en contra del corredor del mediterrani, pel fet de voler modificar la llei d'educació,...

      Al govern de Flix (PSC-ERC) quasi els fan un gol amb el parquet, no vull saber que pot passar amb altres temes, per exemple la enyorada barca.

      Elimina
  3. Sr Ferran no confongui la velocitat amb la cansalada, els Regidors de CiU de Flix ja es van manifestar públicament a favor de les extraccions dels fangs.
    Perquè si apliquem el seu argument no entenc que fa aquest Consistori de Flix governan els de ER totalment partidaris de la Independència i els del PSC què volen el Federalisme. Si vol també li poso un enllaç tipus http:// ... d'aquests que tant els agrada per reafirmar una cosa que tots sabem.
    No barregi la política municipal, en la potitica del Estat de Catalunya.
    Tots tenim la nostra feina, i el Sr Recoder la seva, perque si passés alguna accident a l'hora de les extraccions vostè seria el primer a demanar responsabilitats segur i les Poblacions afectades també.

    ResponElimina