Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dijous, 14 de març del 2013

El conseller Puig assegura que la Generalitat treballa "intensament per minimitzar les conseqüències" de l'ERO d'Ercros




El conseller Puig assegura que la Generalitat treballa "intensament per minimitzar les conseqüències" de l'ERO d'Ercros
dijous, 14 de març de 2013 09:39
Generalitat de Catalunya

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha reiterat avui que la Generalitat està treballant “intensament per minimitzar les conseqüències” de l'ERO presentat per Ercros. Durant la sessió de control, i en resposta a una pregunta del grup socialista, el conseller ha asssegurat que “el Govern està fent tot allò que pot i molt més, tot i que és evident que en matèria de legislació laboral estem actualment molt mermats”. “Des del primer moment que vam conèixer les intencions de l'empresa, hem estat en contacte amb la direcció, tant a nivell de Flix com a nivell estatal, i estem acompanyant i assessorant al comitè d'empresa i també estem en contacte amb l'Ajuntament.”, ha explicat el conseller. Puig ha volgut afegir que la Generatitat “està treballant des d'una perspectiva de reindustrialització”, del municipi de Flix i de les Terres de l'Ebre en general.
A aquest respecte, el conseller ha lamentat l'actitut del grup socialista “en un tema tan complicat” i els ha suggerit “una mica més de prudència, i sentiment de vergonya i de ridícul” ja que “quan governaven a Catalunya i a Espanya, no van fer mai res” al respecte.
En resposta a una pregunta d'ICV, el conseller Puig ha explicat les actuacions del Govern en relació amb el tancament de Powercontrols, a Sant Vicenç de Castellet, després de la decisió de la matriu, General Electrics, de traslladar la producció de la planta a Polònia. El conseller ha reconegut que “la notícia ens va sorprendre a tots, als treballadors i a la mateixa direcció de l'empresa a Sant Vicenç de Castellet, amb qui des de feia mesos estàvem treballant per posicionar aquesta planta en relació a la multinacional per fabricar nous productes i obrir noves línies”.
El conseller ha assegurat que es tracta d'una notícia “inesperada”, especialment “després que aquesta planta hagi estat premiada al 2011 pel mateix grup com la més productiva i eficient de la multinacional”.
“En aquests moments -ha explicat al conseller- hi ha diàleg amb la direcció de l'empresa, no només a nivell local, sinó també amb els màxims dirigents de la companyia a nivell europeu”. Així mateix, el conseller ha assegurat que la Generalitat està “en contacte amb el comitè d'empresa, amb l'Ajuntament i en definitiva estem estudiant possibles solucions de reindustrialització per a qualsevol dels casos”. La urgència ara és veure com aquest expedient es pot reconduir amb el menor impacte possible.
El conseller Puig ha lamentat que en ocasions “les decisions estratègiques de les empreses responen a una visió agregada de la seva situació econòmica i no depèn, com ens agradaria, de la capacitat productiva de cadascuna de les seves plantes”. “En aquest panorama”, ha dit el conseller que “el que podem fer i estem fent, és intentar avançar-nos a les decisions que poden tenir un impacte dramàtic, tràgic en els nostres pobles, i en definitiva hem d'estar molt amatents per facilitar al màxim possible la continuitat i la solvència d'aquestes inversions” a la planta.
Al fil d'aquesta pregunta, el conseller ha reconegut que la reforma laboral “ha tingut conseqüències positives, com ha estat adequar-nos al marc laboral existent a Europa i al món occidental, però també ha tingut altres conseqüències que han provocat que la posició de la Generalitat per negociar amb aquestes empreses sigui de menor força”. “En qualsevol dels casos, el govern farà tot el necessari per a què la decisió de l'empresa sigui el menys traumàtica possible per a Sant Vicenç de Castellet”, ha assegurat el conseller.
Així mateix, a preguntes d'un dels grups parlamentaris, el conseller Puig s'ha referit a la sentència del Jutjat del Contencios adminsitratiu num 8 de Barcelona que ha anul·lat una sanció lingüística per incompliment de l'obligació els establiments comercials de retolar en català. El conseller ha volgut puntualitzar que “no s'han de confondre 'peres' amb 'mansanes'” ja que la decisió del jutjat contenciós es refereix a una qüestió de seguretat jurídica i que en cap cas es qüestiona la legitimitat de la Generalitat de Catalunya “de protegir i seguir protegint els drets lingüstics dels ciutadans”.

 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada