Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dissabte, 11 de maig del 2013

El Ple extraordinari oficialitza el nou govern d'unitat de l'Ajuntament de Flix

El Ple extraordinari oficialitza el nou govern d'unitat de l'Ajuntament de Flix

Ajuntament de Flix

Ahir dijous, 2 de maig, a mitja tarda, tingué lloc el Ple extraordinari i urgent, l'objectiu principal del qual era donar compte del nou cartipàs municipal sorgit arran de la constitució d'un nou govern d'unitat, integrant tots els regidors i les regidores de les tres formacions polítiques que hi ha en aquesta legislatura (CiU, ERC i PSC).
 D'aquesta manera les regidories que a partir d'ara conformen l'organització de l'Ajuntament de Flix, són les següents:
- Regidoria d’Acció Social i Joventut, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb els serveis socials, gent gran i immigració, dona, joventut i salut.
- Regidoria de Comerç i Turisme, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb el comerç i el turisme i, a més, amb el Mercat Municipal i les fires.
- Regidoria de Cultura, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb el patrimoni històric, PDC i agenda cultural.
- Regidoria d’Educació, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb l’ensenyament i l’educació, i la relació amb l’Escola Bressol, Escola de Música, Consell Escolar Municipal i Entorn d’Aprenentatge. L'en
- Regidoria d’Esports i Medi Ambient, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb l’esport i el patrimoni natural.
- Regidoria de Festes i Tradicions, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb les festes majors i altres festivitats fixes al calendari.
- Regidoria de Governació, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb la via pública i mobilitat; la Guàrdia Municipal i la seguretat ciutadana.
- Regidoria d’Hisenda, Relacions Institucionals i Règim Interior, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb l’elaboració i seguiment dels Pressupostos, Règim Intern i Recursos Humans. Enllumenat.
- Regidoria de Mitjans de Comunicació, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb els mitjans de comunicació municipals: Ràdio Flix i la Veu de Flix.
- Regidoria d’Obres Públiques, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb la Brigada Municipal, obres municipals i neteja viària.
- Regidoria de Promoció econòmica, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb la SAM Flix, Gestió d’Iniciatives Econòmiques, agricultura, noves tecnologies i energia.
- Regidoria de Protecció Civil, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb els plans d’emergència municipals, camins i ADF. Parcs i Jardins.
- Regidoria de Serveis Públics, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb la recollida selectiva i l’abastament d’aigua i sanejament.
- Regidoria d’Urbanisme, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb el planejament i ordenació urbanística, i llicències d’obres.
- Regidoria de Transports, encarregada dels àmbits competencials relacionats amb la barca i l’autobús municipal.
Els titulars de cadascuna de les regidories relacionades, seran els següents:
- Rita Costa Puey (PSC), Regidoria d'Acció Social i Joventut.
- Noèlia Colomines i Juan (PSC), Regidoria de Comerç i Turisme i Regidoria d'Educació.
- Josefina Carranza Larrosa (ERC), Regidoria de Cultura i Regidoria de Transports.
- Raül Sabaté Cervelló (ERC), Regidoria d'Esports i Medi Ambient.
- Josep Pérez Giral (PSC), Regidoria de Festes i Tradicions i Regidoria d'Obres Públiques.
- Josep Antoni Guiu Rius (CiU), Regidoria de Governació.- Delfí Castellví Descarrega (PSC), Regidoria d'Hisenda, Relacions Institucionals i Règim Interior.
- Marc Mur Bagés (PSC), Regidoria de Mitjans de Comunicació.
- Francesc Barbero Escrivà (ERC), Regidoria de Promoció Econòmica i Regidoria de Protecció Civil.
- Sergi Fernández Estopà (CiU), Regidoria de Serveis Públics.
- Montserrat Forcades Margalef (CiU), Regidoria d'Urbanisme.
Així mateix, es nomena com a assistent convidat de forma permanent de la Junta de Govern Local a Sergi Fernández Estopà (CiU).
Amb la nova estructura del govern local, s'han redissenyat els òrgans complementaris de coordinació, modificant-se la de Coordinació i la de Llei de Barris, i creant-se les noves comissions de Territori, de Ciutadania i de Desenvolupament Econòmic.
En el decurs de la mateixa sessió plenària, s'aprovà que la periodicitat dels plens ordinaris serà mensual, establint-se com a dia de celebració l'últim dimarts o dijous del mes.
Durant la sessió plenaria van prendre la paraula Sergi Fernandez (CiU), Francesc Barbero(ERC) i Marc Mur (PSC) que van destacar la necessitat donada la complicada situació del municipi, derivada de l'aplicació de l'ERO d'Ercros, i obrir un nou període amb un govern d´unitat al considerar que era el millor per al poble.
Al marge d'aquesta nova estructura i organització del govern local, el ple també va aprovar provisionalment la nova Ordenança reguladora de l’atorgament de subvencions i l’establiment de convenis amb entitats esportives, clubs esportius i seccions esportives d’aquests, públics o privats, per al foment de l’esport en qualsevol de les seves vessants. Després d'aquesta aprovació inicial, s'obrirà un període d'informació pública, mitjançant la publicació de l'anunci corresponent al BOPT, el DOGC, el diari de comunicació d'àmbit provincials, el tauler d'anuncis de la corporació i la pàgina web de l'Ajuntament de Flix, durant el termini de trenta dies hàbils per als efectes de presentació de reclamacions i suggeriments.


ple extraordinari govern unitat
Inici del Ple extraordinari durant el qual es constituí el nou govern d'unitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada