Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dimecres, 22 de maig del 2013

Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, visita la Reserva Naural de Sebes


(Sergi Fernández Estopá  Regidor de Serveis Públics  22/05/2013)



Avui em gaudit de la visita de Marta Sùbira directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, acompanyada de Xavier Pallares, delegat territorial del  Govern de la Generalitat  a les Terres de l'Ebre i Joan Pere Gómez representant de l'Oficina del Delegat del Govern de les Terres de l'Ebre, una visita immersa en l'entorn de la Reserva Natural de Sebes.





 Marta Subirà: 'Les polítiques ambientals són un factor de progrés'

  
Tots s'han quedat sorpresos per la feina feta per part dels responsables d'aquest entorn, confessant que molt valor, que amb poques ajudes tant per part de l'Administració com pel privat hagin arribat on estan i seguir apostant, potenciant i defensant un Paratge Natural Incalculable.

Tant la Marta Subirà com el Xavier Pallares, s'han compromès per lluitar que la Reserva Natural de Sebes sigui inclosa a la candidatura Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre
Un altre el compromís adquirit,  és convidar al President de la Generalitat Artur Mas, a visitar la Reserva Natural de Sebes i gaudir tot un dia d'aquest paratge.
 

Observatori Llacuna
La passera de fusta que ens guia cap a l’aguait de la llacuna fou construïda l’any 1995 a un metre per sobre del nivell del terra i permet els visitants a endinsar-se cent vint metres al canyissar que rodeja la zona. Quant a la llacuna, val a dir que ocupa 2.5 hectàrees. Al final d’aquesta passera hi trobem l’aguait, també fet amb fusta, des del qual podem observar els ocells que sovintegen la llacuna.
 
 
 
(Centre d’Interpretació del Camí de Sirga)
 Mas de Pitoia
El Mas de Pitoia és una construcció que hi ha a la finca de Pitoia, una finca de gairebé cinc hectàrees de superfície que es troba dins la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes, al marge esquerre del riu Ebre, entre el Mas de les Cigonyes i el Mas del Director. Està formada per conreus d'ametllers i oliveres, algunes amb més de tres-cents anys, així com per una zona d'aiguamoll. La finca és propietat de l’Obra Social de Caixa Catalunya i mitjançant un conveni amb l’Ajuntament de Flix i El Grup de Natura Freixe ha passat a formar part de les infraestructures de la Reserva Natural.


 





















 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada