Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

diumenge, 26 de gener del 2014

Francesc Homs "Volem Votar"


Ahir  el Conseller Francesc Homs va visitar Flix i ens va explicar  les claus del procés d’independència en la conferencia "Volem Votar" que va tindre lloc a Ca Don Ventura ple d'assistents.




Va explicar que el Govern de la Generalitat, i també des del Parlament  s'estan complint els terminis previstos, que esgotaran tots i cadascun dels recursos que tenen a les seves mans  i que no tinguéssim cap dubte del  procés sobiranista, "Penseu que estem en un moment i en un procés que no  te marxa enrere , i el meu pronòstic es que votarem de una manera o de una altra, perquè es molt absurd i molt insensat dir que no podrem votar, si no es mouen es carregaran la democràcia a Espanya". Tal i com estan les cosses ara mateix no es sostenible en el temps.


  

Va demanar que tinguéssim fermesa i resistència en un procés que serà molt llarg i ple d'obstacles però  em de continuar treballant dia a dia i superar tots aquest obstacles, per que aquest  procés es democràtic i ens garanteix el dret a decidir. " Mols donen el procés per perdut,  difícil ho es,  però les coses son evolutives  i  la nostra capacitat de convicció, la nostra manera de fer com a Poble i com a  conjunt de  País,  si continuem fen com  ho em vingut fen ,  això es invencible".



Valorant la Convenció del PP que es celebra a Barcelona aquests dies creu que es un acte de campanya, iniciant la campanya del NO a Catalunya i que es  podria comparar en el  procés de Escòcia i del Govern Britànic,  però amb una diferència que sembla  que els del PP obliden  i es que  Govern Espanyol ens  diu que  aquí a Catalunya no es pot votar. "Això es un debat polític i democràtic i el final d'aquest debat  qui ha de decidir es el poble i el poble decideix votant, això es l'essència de  la democràcia".
 
 

En acabar  es va obrir un torn de preguntes per a  tots els assistents.
Un dels assistents desprès d'explicar que  havia llegit als mitjans de comunicació explicant  que la societat Catalana es fracturaria abans de aconseguir la independència i va preguntar es si el Govern treballava perquè això no passi. "El que ha de fer el govern es no caure en les provocacions, i en discursos incendiaris, pensem que el tresor mes gran de tots es la convivència social, no hi ha res que valgui mes que la convivència social , mèrit primer de la societat catalana i desprès del govern en uns altres àmbits, estem tips de pagar i que ens digin insolidaris, però no caurem en discursos incendiaris, aquest es el límit que te el nostre país, que es un límit que te un gran sentit humà i un gran sentit de grandesa".



J. Antoni Guiu - Ramon Sabaté - Francesc Homs - Sergi Fernàndez - Montse Forcades - Hèctor Roger


Francesc Homs - Hèctor Roger - Ramon Sabaté
 

Xavier Pallarès - Imma Joan - Sergi Fernàndez


Vera Talarn entrevistant al Francesc Homs per Radio Flix

Francesc Homs amablement va contestar a les preguntes de  la jove estudiant de la nostra Vila

dissabte, 25 de gener del 2014

El president Artur Mas emplaça el PP a fer “un debat d’idees i no un festival d’amenaces”











Notícies

24.01.2014


President Mas: "Oferim a la resta de partits a favor de la consulta pactar un programa en comú en defensa del procés que viu Catalunya"

En la inauguració de la Convenció Municipal de Convergència a Calella, el president Artur Mas emplaça el PP a fer “un debat d’idees i no un festival d’amenaces”

El president de Convergència Democràtica de Catalunya i del Govern de la Generalitat, Artur Mas, ha emplaçat a la resta de formacions polítiques a favor de la consulta a arribar a un acord per compartir un programa polític de cara a les eleccions europees que se celebraran el 25 de maig: “Oferim a la resta de partits a favor de la consulta pactar un programa en comú en defensa del procés que viu Catalunya”. El president Mas ho ha afirmat davant de més 900 càrrecs locals de Convergència Democràtica de Catalunya, reunits aquesta tarda a Calella (Maresme) en el marc de la Convenció Municipal del partit. 
El president de CDC ha estès la mà a la resta de formacions polítiques que han declinat formar una llista electoral conjunta amb un objectiu: “Donar més força i traslladar aquest missatge al conjunt de pobles d’Europa”. El president Mas ha assegurat que, des de CDC, “s’han fet tots els esforços possibles”. I a quatre mesos justos de la celebració de les eleccions europees ha esperonat els congregats a treballar per què es compleixin fins a quatre condicions i aconseguir que aquest procés sigui “exitós”Que hi hagi voluntat del poble de Catalunya, capacitat de resistència, majories sòlides –que a dia d’avui, hi són- i fer-ho bé”.
El president de Convergència també ha fet referència a les crítiques i amenaces de diferents càrrecs electes del PP de Catalunya i d’arreu de l’Estat, concentrats aquest cap de setmana en un acte a Barcelona. “Esperem que  sigui un debat d’idees i no un festival d’amenaces”.
El president ha emplaçat els dirigents populars a “contraposar idees”, tot afegint que “de ben segur que seria molt interessant”. I ha conclòs, apostant per exercir democràticament el dret a decidir: “Entendria perfectament un govern espanyol que volgués convèncer els catalans que és millor estar a Espanya; però no puc entendre que hi hagi uns partits que no volen que els catalans i les catalanes puguin decidir lliurement el seu futur polític”.
En aquest sentit, ha assegurat que l’objectiu del procés polític que viu Catalunya i que aposta pel dret a decidir té  com a principal objectiu “viure tranquils, viure millor, sense amenaces”. D’aquesta manera, el president ha començat desgranar els inconvenients que comporta l’actual situació amb el govern de l’Estat.
Els costos de la dependència
El president Mas ha contrarestat els arguments d’aquells que basen els seus arguments amb el discurs de la por i ha exposat les conseqüències que té per a  Catalunya, la seva “dependència d’Espanya”. El president ha exposat que aquesta dependència es tradueix en “un dèficit estructural que ja no depèn ni de si governa el PP o el PSOE”“Cada vegada hi ha més gent que s’adona dels seus costos, des del punt de vista del benestar social, el progrés econòmic, l’ocupació o des d’un punt de vista de viure millor”.       
Les polítiques socials com a prioritat
Finalment, el president del Govern de la Generalitat ha valorat l’esforç dels representants locals que gestionen el dia a dia dels ajuntaments i dels seus ciutadans. El president ha apuntat que des del Govern de la Generalitat també “s’ha hagut de prioritzar molt per protegir el nucli dur, el moll de l’os de l’estat del benestar”.
El president ha lamentat que els ajuntaments, consells comarcals i les diputacions representen el 14% de la despesa pública, en canvi “des del govern espanyol no se’ls deixa fer dèficit, el dèficit ha de ser zero”. També ha concretat que aquest cas es dóna amb les comunitats autònomes que representen un 33% de la despesa, “i només se’ls permet fer un 17%”. I ha respòs: “Qui es queda el 83% restant? Ja ho sabem, els que tenen una despesa pública del 53%”, ha deplorat davant del repartiment injust, d’acord amb la càrrega de la despesa pública entre administracions i els serveis finalistes que ofereixen als ciutadans.

La Convenció Municipal de Convergència Democràtica de Catalunya ha començat aquesta tarda amb una taula rodona sobre les institucions públiques i l’estat del benestar on hi han participat el president de l’ACM, Miquel Buch; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; els presidents de les Diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, Salvador Esteve, Josep Poblet i Joan Reñé  i la secretària de política municipal de CDC, Laura Costa.

divendres, 24 de gener del 2014

" Volem Votar" Francesc Homs i Molist








Us convidem a la conferència

" Volem Votar"

 
a càrrec de Francesc Homs i Molist, Vicesecretari General d’Estratègia de CDC, el proper dissabte 25 de gener a les 20 hores al Centre d’Interpretació Ca Don Ventura de FLIX, (C/. Major,5). 




diumenge, 19 de gener del 2014

President Mas: "Podem ser aliats de tothom, també de l'Estat espanyol, però no som propietat de ningú, només dels catalans"


 


President Mas:  
Notícies
18.01.2014
 
 

President Mas: "Podem ser aliats de tothom, també de l'Estat espanyol, però no som propietat de ningú, només dels catalans"

Segons el president “després del text aprovat al Parlament i enviat a Madrid, Rajoy té una oportunitat d’or per a dialogar”



El president de la Generalitat i de Convergència, Artur Mas, s’ha dirigit a més de 2.000 persones, entre quadres i militants del partit, en un Consell Nacional ampliat al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona; mitjançant un discurs farcit de determinació i compromís vers el rumb que està emprenent Catalunya.

Pel president “a ningú se li escapa que els canvis que s’estan produint a la societat i a la política catalana són molt profunds” però ha afegit que “comporten i obren esperances, generen compromís i fan néixer oportunitats”. Segons Artur Mas, el responsable d’aquesta transformació és el catalanisme “en totes les seves dimensions, des de la Renaixença, passant per la Mancomunitat, la recuperació de la Generalitat als anys 30 i l’esperança després dels anys foscos del franquisme”.  “I es gràcies al catalanisme – afirma Mas- que Catalunya no ha caigut en la mediocritat, i s’ha transformat fins a arribar al sobiranisme”.

Segons el president, s’ha arribat a aquesta situació perquè “la majoria del poble català s’ha cansat de nedar contra corrent i hi volem nedar a favor” i ha subratllar que hi ha un canvi de registre a la societat catalana “volem viure tranquils i volem ser un país normal, som un país que de manera sistemàtica i tossuda volem ser governats per nosaltres mateixos i no per d’ altres, i tot això en un marc europeu, perquè ningú com nosaltres està entrenat en compartir sobiranies”.

En aquest punt, el president de la Generalitat i de Convergència ha recordat que “volem votar, i sense barallar-nos, perquè dos no es barallen si un no vol” i ha recordat que “un país normal és aquell que no s’ha de barallar cada dia per les intromissions al seu govern, que no ha de defensar-se amb ungles i dents quan li volen trencar el seu model d’immersió lingüística” i ha reblat “demanem coses elementals que gairebé cap país en fase de progrés ha de demanar, i nosaltres hi estem acostumats.”

“Una oportunitat d’or per a Rajoy per a dialogar”
fotoEn relació a la proposta aprovada aquesta setmana al Parlament sobre sol·licitar la transferència a l’Estat espanyol per poder celebrar referèndums, el president Mas l’ha qualificada com a “oportunitat d’or per a Rajoy per a dialogar i ha recordat que el procés es veu “amb irritació des de Madrid” on no s’entén que “neix de la voluntat popular”. Pel president, la manca de coneixement del procés ha fet que des de Madrid  “es parli ja d’independència quan encara no s’ha fet la consulta”. Utilitzant un símil futbolístic, Mas ha afirmat que “amb la càmera lenta es veu el recurs sobre l’Estatut portat al Tribunal Constitucional, el no al Pacte Fiscal i el no rotund a què el poble català pugui decidir el seu futur” i ha afegit “la pregunta que ens hem de fer és: es pot dialogar amb el partit del no a tot?”. Segons el president “esperem resposta en pocs mesos. Nosaltres pel mandat popular explícit i la transversalitat del procés, farem el camí amb voluntat de diàleg”.

fotoA la part final de la seva intervenció, el president Mas ha desgranat diversos àmbits destacats per aquest any 2014 i ha afirmat amb prudència que “econòmicament aquest any ens donarà algunes alegries que no ens han donat els passats sis anys, hi ha clarianes al canvi de rasant que estem començant a viure”. Sobre el ple sobre pressupostos d’aquesta setmana, ha dit que amb els comptes aprovats “esperem gastar igual i no haver de gastar menys” i ha afirmat que “aquest serà el primer any del nostre govern on no hi haurà retallades”.

Mas també ha ressaltat la gran activitat legislativa de la cambra catalana i ha dit que “espero que el 2014 acabi amb lleis i iniciatives que facin del nostre país i institucions un dels més transparents de la UE, ara no hi som però hi hem de ser.”

Finalment, sobre la consulta ha afirmat amb rotunditat que “jo com a president de la Generalitat la convocaré pel 9 de novembre” i ha afegit que “estem construint el futur d’aquest país en majúscules, d’aquells que en gaudiran més que nosaltres, no hi ha millor inversió de cara al futur que el que estem fent com a país”. Per a Mas “estem construint un país amb actitud positiva i hi convidem tot el poble de Catalunya. A Catalunya hem fet molts memorials de greuges, reclamacions, però si volem construir el futur imaginem-lo i creem-lo, i deixem clar que compartim amb Europa i el món aquest anhel” i ha reblat “podem ser aliats de tothom, també de l’Estat espanyol, però no som propietat de ningú, tampoc de l’Estat espanyol perquè ho som els 7,5 milions de catalans”
 

Jordi Turull: "Catalunya és, ha estat i serà el que els seus ciutadans decideixin amb llibertat i democràcia"

President Mas:






 Notícies
 16.01.2014

Jordi Turull: "Catalunya és, ha estat i serà el que els seus ciutadans decideixin amb llibertat i democràcia"

Recorda que el PSC “es va comprometre a fer possible poder votar i, en canvi, avui posen pals a les rodes” i “passen a engruixir el no a la consulta”




Jordi Turull, president de CiU al Parlament de Catalunya, ha assenyalat que “el poble de Catalunya va dir a les urnes, de manera clara i majoritària, que vol decidir el seu futur polític votant” i, per tant, “nosaltres hem de fer possible i farem possible aquest mandat dels ciutadans”. En el transcurs del debat de la petició per delegar a la Generalitat la competència per convocar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, Turull ha remarcat que avui “no parlem de quin futur polític ha de tenir sinó de com fer possible que els ciutadans ho decideixin”. Per això, ha lamentat que el PSC hagi votat en contra: “Es van comprometre a favor de la consulta legal i acordada”, ha recordat, “per què en comptes de propiciar que aquest hemicicle sigui el reflex del resultat de les eleccions, avui traeixen això i passen a engruixir el no a la consulta?”.

En aquest sentit, ha exposat que, en tot el procés, no podem perdre de vista que “Catalunya com a nació no neix amb la Constitució del 78; Catalunya és, ha estat i serà el que els seus ciutadans decideixin que sigui, amb llibertat i democràcia”.  “Els catalans volen votar i decidir i tinguin per segur que votaran i decidiran”, ha afirmat.

“Tots els passos fets no són sobrers”
Turull ha explicat que aquesta proposta vol activar un dels cinc mecanismes legals existents i que la via del 150.2 és un mecanisme previst a la Constitució espanyola. De fet, tots els compareixents a la comissió pel dret a decidir del Parlament, “tant els que estan en contra de la independència com els que estan a favor, han dit que si hi ha voluntat política la consulta es pot fer”. “I si alguns de vostès ho veuen tan il·legal, per què no ho han portat al CGE o només porten allò que perjudica als ciutadans com són els pressupostos?”, ha preguntat. “Demanar votar és inconstitucional?”, ha continuat. “Si tan segurs estan de les maldats de la independència, per què no deixen que els ciutadans valorin els seus arguments i decideixin?”, ha afegit.

El president de CiU al Parlament ha posat èmfasi en la manera d’actuar dels grups favorables al dret a decidir i en que tots els passos fets fins ara han estat seguint tres grans paràmetres: “grans majories transversals, legalitat i voluntat d’acord amb l’Estat”. Malauradament, l’Estat s’ha mogut en bàsicament dos paràmetres: “menysteniment i ostentació del no diàleg”. Per aquesta raó, ha assenyalat que “tots els passos que hem fet no són sobrers, com no és sobrer el pas d’avui, perquè ajuden a carregar-nos de raó dins i fora de Catalunya”.

En aquest sentit, ha repassat totes les iniciatives dutes a terme en el darrer any: “El 23 de gener vàrem aprovar la Declaració de Sobirania; després la resolució del PSC que incidia en la voluntat de diàleg amb l’Estat; la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN); la Comissió d’Estudi sobre el Dret a Decidir, que incideix en el paper central del Parlament; el Pacte Nacional pel Dret a Decidir per vehicular la participació de la societat civil; el president Mas va comunicar al president Rajoy la voluntat de fer la consulta; hem fet pedagogia amb la comunitat internacional; estem tramitant la llei de consultes; i el 12 de desembre vàrem acordar la data, pregunta i vies legals per a fer la consulta”.

El PSC posa pals a les rodes a poder votar
Finalment, Turull ha assegurat que l’argument del PSC per votar en contra és “legítim” però “no s’aguanta per enlloc” i ha posat com a exemple els grans avenços aconseguits en l’autogovern: “S’imaginen que el catalanisme, històricament, mai hagués fet cap proposta fins que l’Estat espanyol ens donés el seu vistiplau? No hauríem aconseguit res”.

Turull considera que, en aquest procés que ha iniciat Catalunya, “tan negatiu és no deixar decidir a la gent com decidir per ells” i ha reiterat que els socialistes “es van comprometre a fer possible poder votar i, en canvi, avui posen pals a les rodes”. “Diuen que no estan ni amb els uns ni amb els altres però a l’hora de la veritat voten amb els altres. I els vots són els que compten”, ha conclòs.

dimarts, 14 de gener del 2014

L’últim Consell Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya del 2013


  
El passat 14 de desembre es va celebrar a Móra d’Ebre, l’últim Consell Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya del 2013. El vam celebrar en una data clau, just després que el president de la Generalitat anunciés públicament la pregunta i data de la consulta.

D’aquest últim Consell Nacional, m’agradaria destacar el paquet de propostes de resolució que es van exposar i seguidament votar per tal de ser aprovades o no. En aquest mateix sentit, les propostes de resolució que varen ser aprovades són les següents:

1ª Proposta: Reclamació de mesures a les immigracions cap Europa 

En aquesta proposta es demana d’una vegada per totes que la Unió Europea exigeixi als estats membres la cessió de les competències en matèria de política migratòria, tot creant una comissió específica amb recursos i competències suficients.

2ª Proposta: A favor de les cotitzacions a la seguretat social dels becaris

El 24 d’octubre de 2011 es va publicar el Reial Decret 1493/2011, pel que es regulava la inclusió en el Règim General de la Seguretat Social de les persones que participessin en programes de formació, és a dir els becaris. Aquest Reial Decret desenvolupava la disposició addicional tercera de la Llei 27/2011 del 1 d’agost. Tot i això, un mes després, el 18 de novembre es publica el Reial Decret 1707/2011 pel que es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris, i amb conseqüència, s’exclou de la cotització dictada per la Llei 27/2011 als estudiants universitaris. La sentència del Tribunal Suprem recentment dictada, declara la nul·litat de la totalitat del Reial Decret 1707/2011, pel que deixa vigent l’anterior Reial Decret 1493/2011. Per tant, demanem al govern central, que apliqui amb retroactivitat les cotitzacions dels becaris que van realitzar pràctiques en empreses a partir del desembre de 2012. Altrament, comportaria un perjudici evident d’aquests becaris de cara a futures prestacions.

3ª Proposta: Llei de Seguretat Ciutadana

L’avantprojecte de llei de seguretat ciutadana, vol acabar amb molts drets fonamentals dels ciutadans com pot ser manifestar-se davant les Institucions Estatals o com també, destipificar certes conductes regulades al Codi Penal i passar-les a l’àmbit administratiu. És per això que ens oposem al conjunt de l’avantprojecte ja que no el podem fer nostre des del moment que entra en l’esfera de drets bàsics per reduir-los. No avalem les mesures abusives en concret, però tampoc avalem l’avantprojecte en general, i més quan el Comissari de Drets Humans del Consell d’Europa ha dit que aquesta llei, serà “altament problemàtica”. És un projecte que blinda un govern espanyol que busca gaudir d’unes potestats exorbitants.

4ª Proposta: Habitatge

Com a joventuts del partit que governa el país, i en un procés de lideratge de les polítiques d’habitatge des de la perspectiva jove, ens comprometem a teixir xarxa amb aquelles entitats socials més destacades pel Pacte Nacional per l’Habitatge, per tal de conèixer amb més profunditat aquelles necessitats més específiques i poder traslladar-les al Govern de la Generalitat. També demanem a la generalitat que s’inclogui la perspectiva jove en les convocatòries d’accés al lloguer, així com en el Pla pel dret a l’Habitatge i es treguin els actuals paràmetres restrictius que només inclouen joves de 22 a 35 anys amb ascendents a càrrec. També instem a la Generalitat de Catalunya per a que modifiqui la Llei d’Urbanisme de tal manera que els Plans d’ordenació urbanística municipal passin a exigir que les reserves de sòl per a la construcció d’habitatges públics siguin en la seva majoria de lloguer.

5ª Proposta: Sobre el populisme a Europa

Els darrers anys Europa ha vist créixer en representació política i en suport social diversos partits de caire populista i d’extrema dreta. Entre aquests destaquem partits com Alba Daurada a Grècia, Jobbik a Hongria, el Partit per la Llibertat holandès, el Front Nacional francès, el Partit de la Llibertat austríac, el VlaamsBelang belga, la Lliga del Nord italiana i Plataforma per Catalunya. El passat 15 de novembre de 2013 cinc dels anteriors partits citats, van firmar un acord a Viena en el que decidien presentar-se en bloc a les eleccions europees per tal d’assegurar-se l’entrada al Parlament Europeu.

Per tant, denunciem els populismes i extremismes polítics i socials que veuen en la crisi econòmica una oportunitat per estendre la seva ideologia basada en la intolerància racial i el menyspreu a les minories ètniques o religioses. Rebutgem l’involucionisme polític i monetari que en l’àmbit de la UE proposen els partits populistes i que considerem que per reforçar la UE calen reformes estructurals que apropin els representants polítics i les institucions europees a la ciutadania.

 

Hèctor Roger Joseantonio

Cap Local de la JNC a Flix