Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dimarts, 14 de gener del 2014

L’últim Consell Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya del 2013


  
El passat 14 de desembre es va celebrar a Móra d’Ebre, l’últim Consell Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya del 2013. El vam celebrar en una data clau, just després que el president de la Generalitat anunciés públicament la pregunta i data de la consulta.

D’aquest últim Consell Nacional, m’agradaria destacar el paquet de propostes de resolució que es van exposar i seguidament votar per tal de ser aprovades o no. En aquest mateix sentit, les propostes de resolució que varen ser aprovades són les següents:

1ª Proposta: Reclamació de mesures a les immigracions cap Europa 

En aquesta proposta es demana d’una vegada per totes que la Unió Europea exigeixi als estats membres la cessió de les competències en matèria de política migratòria, tot creant una comissió específica amb recursos i competències suficients.

2ª Proposta: A favor de les cotitzacions a la seguretat social dels becaris

El 24 d’octubre de 2011 es va publicar el Reial Decret 1493/2011, pel que es regulava la inclusió en el Règim General de la Seguretat Social de les persones que participessin en programes de formació, és a dir els becaris. Aquest Reial Decret desenvolupava la disposició addicional tercera de la Llei 27/2011 del 1 d’agost. Tot i això, un mes després, el 18 de novembre es publica el Reial Decret 1707/2011 pel que es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris, i amb conseqüència, s’exclou de la cotització dictada per la Llei 27/2011 als estudiants universitaris. La sentència del Tribunal Suprem recentment dictada, declara la nul·litat de la totalitat del Reial Decret 1707/2011, pel que deixa vigent l’anterior Reial Decret 1493/2011. Per tant, demanem al govern central, que apliqui amb retroactivitat les cotitzacions dels becaris que van realitzar pràctiques en empreses a partir del desembre de 2012. Altrament, comportaria un perjudici evident d’aquests becaris de cara a futures prestacions.

3ª Proposta: Llei de Seguretat Ciutadana

L’avantprojecte de llei de seguretat ciutadana, vol acabar amb molts drets fonamentals dels ciutadans com pot ser manifestar-se davant les Institucions Estatals o com també, destipificar certes conductes regulades al Codi Penal i passar-les a l’àmbit administratiu. És per això que ens oposem al conjunt de l’avantprojecte ja que no el podem fer nostre des del moment que entra en l’esfera de drets bàsics per reduir-los. No avalem les mesures abusives en concret, però tampoc avalem l’avantprojecte en general, i més quan el Comissari de Drets Humans del Consell d’Europa ha dit que aquesta llei, serà “altament problemàtica”. És un projecte que blinda un govern espanyol que busca gaudir d’unes potestats exorbitants.

4ª Proposta: Habitatge

Com a joventuts del partit que governa el país, i en un procés de lideratge de les polítiques d’habitatge des de la perspectiva jove, ens comprometem a teixir xarxa amb aquelles entitats socials més destacades pel Pacte Nacional per l’Habitatge, per tal de conèixer amb més profunditat aquelles necessitats més específiques i poder traslladar-les al Govern de la Generalitat. També demanem a la generalitat que s’inclogui la perspectiva jove en les convocatòries d’accés al lloguer, així com en el Pla pel dret a l’Habitatge i es treguin els actuals paràmetres restrictius que només inclouen joves de 22 a 35 anys amb ascendents a càrrec. També instem a la Generalitat de Catalunya per a que modifiqui la Llei d’Urbanisme de tal manera que els Plans d’ordenació urbanística municipal passin a exigir que les reserves de sòl per a la construcció d’habitatges públics siguin en la seva majoria de lloguer.

5ª Proposta: Sobre el populisme a Europa

Els darrers anys Europa ha vist créixer en representació política i en suport social diversos partits de caire populista i d’extrema dreta. Entre aquests destaquem partits com Alba Daurada a Grècia, Jobbik a Hongria, el Partit per la Llibertat holandès, el Front Nacional francès, el Partit de la Llibertat austríac, el VlaamsBelang belga, la Lliga del Nord italiana i Plataforma per Catalunya. El passat 15 de novembre de 2013 cinc dels anteriors partits citats, van firmar un acord a Viena en el que decidien presentar-se en bloc a les eleccions europees per tal d’assegurar-se l’entrada al Parlament Europeu.

Per tant, denunciem els populismes i extremismes polítics i socials que veuen en la crisi econòmica una oportunitat per estendre la seva ideologia basada en la intolerància racial i el menyspreu a les minories ètniques o religioses. Rebutgem l’involucionisme polític i monetari que en l’àmbit de la UE proposen els partits populistes i que considerem que per reforçar la UE calen reformes estructurals que apropin els representants polítics i les institucions europees a la ciutadania.

 

Hèctor Roger Joseantonio

Cap Local de la JNC a Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada