Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

diumenge, 19 de gener del 2014

President Mas: "Podem ser aliats de tothom, també de l'Estat espanyol, però no som propietat de ningú, només dels catalans"


 


President Mas:  
Notícies
18.01.2014
 
 

President Mas: "Podem ser aliats de tothom, també de l'Estat espanyol, però no som propietat de ningú, només dels catalans"

Segons el president “després del text aprovat al Parlament i enviat a Madrid, Rajoy té una oportunitat d’or per a dialogar”



El president de la Generalitat i de Convergència, Artur Mas, s’ha dirigit a més de 2.000 persones, entre quadres i militants del partit, en un Consell Nacional ampliat al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona; mitjançant un discurs farcit de determinació i compromís vers el rumb que està emprenent Catalunya.

Pel president “a ningú se li escapa que els canvis que s’estan produint a la societat i a la política catalana són molt profunds” però ha afegit que “comporten i obren esperances, generen compromís i fan néixer oportunitats”. Segons Artur Mas, el responsable d’aquesta transformació és el catalanisme “en totes les seves dimensions, des de la Renaixença, passant per la Mancomunitat, la recuperació de la Generalitat als anys 30 i l’esperança després dels anys foscos del franquisme”.  “I es gràcies al catalanisme – afirma Mas- que Catalunya no ha caigut en la mediocritat, i s’ha transformat fins a arribar al sobiranisme”.

Segons el president, s’ha arribat a aquesta situació perquè “la majoria del poble català s’ha cansat de nedar contra corrent i hi volem nedar a favor” i ha subratllar que hi ha un canvi de registre a la societat catalana “volem viure tranquils i volem ser un país normal, som un país que de manera sistemàtica i tossuda volem ser governats per nosaltres mateixos i no per d’ altres, i tot això en un marc europeu, perquè ningú com nosaltres està entrenat en compartir sobiranies”.

En aquest punt, el president de la Generalitat i de Convergència ha recordat que “volem votar, i sense barallar-nos, perquè dos no es barallen si un no vol” i ha recordat que “un país normal és aquell que no s’ha de barallar cada dia per les intromissions al seu govern, que no ha de defensar-se amb ungles i dents quan li volen trencar el seu model d’immersió lingüística” i ha reblat “demanem coses elementals que gairebé cap país en fase de progrés ha de demanar, i nosaltres hi estem acostumats.”

“Una oportunitat d’or per a Rajoy per a dialogar”
fotoEn relació a la proposta aprovada aquesta setmana al Parlament sobre sol·licitar la transferència a l’Estat espanyol per poder celebrar referèndums, el president Mas l’ha qualificada com a “oportunitat d’or per a Rajoy per a dialogar i ha recordat que el procés es veu “amb irritació des de Madrid” on no s’entén que “neix de la voluntat popular”. Pel president, la manca de coneixement del procés ha fet que des de Madrid  “es parli ja d’independència quan encara no s’ha fet la consulta”. Utilitzant un símil futbolístic, Mas ha afirmat que “amb la càmera lenta es veu el recurs sobre l’Estatut portat al Tribunal Constitucional, el no al Pacte Fiscal i el no rotund a què el poble català pugui decidir el seu futur” i ha afegit “la pregunta que ens hem de fer és: es pot dialogar amb el partit del no a tot?”. Segons el president “esperem resposta en pocs mesos. Nosaltres pel mandat popular explícit i la transversalitat del procés, farem el camí amb voluntat de diàleg”.

fotoA la part final de la seva intervenció, el president Mas ha desgranat diversos àmbits destacats per aquest any 2014 i ha afirmat amb prudència que “econòmicament aquest any ens donarà algunes alegries que no ens han donat els passats sis anys, hi ha clarianes al canvi de rasant que estem començant a viure”. Sobre el ple sobre pressupostos d’aquesta setmana, ha dit que amb els comptes aprovats “esperem gastar igual i no haver de gastar menys” i ha afirmat que “aquest serà el primer any del nostre govern on no hi haurà retallades”.

Mas també ha ressaltat la gran activitat legislativa de la cambra catalana i ha dit que “espero que el 2014 acabi amb lleis i iniciatives que facin del nostre país i institucions un dels més transparents de la UE, ara no hi som però hi hem de ser.”

Finalment, sobre la consulta ha afirmat amb rotunditat que “jo com a president de la Generalitat la convocaré pel 9 de novembre” i ha afegit que “estem construint el futur d’aquest país en majúscules, d’aquells que en gaudiran més que nosaltres, no hi ha millor inversió de cara al futur que el que estem fent com a país”. Per a Mas “estem construint un país amb actitud positiva i hi convidem tot el poble de Catalunya. A Catalunya hem fet molts memorials de greuges, reclamacions, però si volem construir el futur imaginem-lo i creem-lo, i deixem clar que compartim amb Europa i el món aquest anhel” i ha reblat “podem ser aliats de tothom, també de l’Estat espanyol, però no som propietat de ningú, tampoc de l’Estat espanyol perquè ho som els 7,5 milions de catalans”
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada