Notícies
24.01.2014
President Mas: "Oferim a la resta de partits a favor de la consulta pactar un programa en comú en defensa del procés que viu Catalunya"
En la inauguració de la Convenció Municipal de Convergència a Calella, el president Artur Mas emplaça el PP a fer “un debat d’idees i no un festival d’amenaces”
El president de Convergència Democràtica de Catalunya i del Govern de la Generalitat, Artur Mas, ha emplaçat a la resta de formacions polítiques a favor de la consulta a arribar a un acord per compartir un programa polític de cara a les eleccions europees que se celebraran el 25 de maig: “Oferim a la resta de partits a favor de la consulta pactar un programa en comú en defensa del procés que viu Catalunya”. El president Mas ho ha afirmat davant de més 900 càrrecs locals de Convergència Democràtica de Catalunya, reunits aquesta tarda a Calella (Maresme) en el marc de la Convenció Municipal del partit.
El president de CDC ha estès la mà a la resta de formacions polítiques que han declinat formar una llista electoral conjunta amb un objectiu: “Donar més força i traslladar aquest missatge al conjunt de pobles d’Europa”. El president Mas ha assegurat que, des de CDC, “s’han fet tots els esforços possibles”. I a quatre mesos justos de la celebració de les eleccions europees ha esperonat els congregats a treballar per què es compleixin fins a quatre condicions i aconseguir que aquest procés sigui “exitós”: Que hi hagi voluntat del poble de Catalunya, capacitat de resistència, majories sòlides –que a dia d’avui, hi són- i fer-ho bé”.
El president de Convergència també ha fet referència a les crítiques i amenaces de diferents càrrecs electes del PP de Catalunya i d’arreu de l’Estat, concentrats aquest cap de setmana en un acte a Barcelona. “Esperem que sigui un debat d’idees i no un festival d’amenaces”.
El president ha emplaçat els dirigents populars a “contraposar idees”, tot afegint que “de ben segur que seria molt interessant”. I ha conclòs, apostant per exercir democràticament el dret a decidir: “Entendria perfectament un govern espanyol que volgués convèncer els catalans que és millor estar a Espanya; però no puc entendre que hi hagi uns partits que no volen que els catalans i les catalanes puguin decidir lliurement el seu futur polític”.
En aquest sentit, ha assegurat que l’objectiu del procés polític que viu Catalunya i que aposta pel dret a decidir té com a principal objectiu “viure tranquils, viure millor, sense amenaces”. D’aquesta manera, el president ha començat desgranar els inconvenients que comporta l’actual situació amb el govern de l’Estat.
Els costos de la dependència
El president Mas ha contrarestat els arguments d’aquells que basen els seus arguments amb el discurs de la por i ha exposat les conseqüències que té per a Catalunya, la seva “dependència d’Espanya”. El president ha exposat que aquesta dependència es tradueix en “un dèficit estructural que ja no depèn ni de si governa el PP o el PSOE”. “Cada vegada hi ha més gent que s’adona dels seus costos, des del punt de vista del benestar social, el progrés econòmic, l’ocupació o des d’un punt de vista de viure millor”.
El president Mas ha contrarestat els arguments d’aquells que basen els seus arguments amb el discurs de la por i ha exposat les conseqüències que té per a Catalunya, la seva “dependència d’Espanya”. El president ha exposat que aquesta dependència es tradueix en “un dèficit estructural que ja no depèn ni de si governa el PP o el PSOE”. “Cada vegada hi ha més gent que s’adona dels seus costos, des del punt de vista del benestar social, el progrés econòmic, l’ocupació o des d’un punt de vista de viure millor”.
Les polítiques socials com a prioritat
Finalment, el president del Govern de la Generalitat ha valorat l’esforç dels representants locals que gestionen el dia a dia dels ajuntaments i dels seus ciutadans. El president ha apuntat que des del Govern de la Generalitat també “s’ha hagut de prioritzar molt per protegir el nucli dur, el moll de l’os de l’estat del benestar”.
El president ha lamentat que els ajuntaments, consells comarcals i les diputacions representen el 14% de la despesa pública, en canvi “des del govern espanyol no se’ls deixa fer dèficit, el dèficit ha de ser zero”. També ha concretat que aquest cas es dóna amb les comunitats autònomes que representen un 33% de la despesa, “i només se’ls permet fer un 17%”. I ha respòs: “Qui es queda el 83% restant? Ja ho sabem, els que tenen una despesa pública del 53%”, ha deplorat davant del repartiment injust, d’acord amb la càrrega de la despesa pública entre administracions i els serveis finalistes que ofereixen als ciutadans.
La Convenció Municipal de Convergència Democràtica de Catalunya ha començat aquesta tarda amb una taula rodona sobre les institucions públiques i l’estat del benestar on hi han participat el president de l’ACM, Miquel Buch; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; els presidents de les Diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, Salvador Esteve, Josep Poblet i Joan Reñé i la secretària de política municipal de CDC, Laura Costa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada