Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

diumenge, 11 de desembre del 2011

Flix es queda al marge de la MADE

Flix es queda al marge de la constitució de la MADE ( Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya )

La Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya va celebrar el dilluns dia 10 d’octubre la seva sessió constitutiva a l’ajuntament de Móra la Nova. Després de la seva presentació pública al Col·legi de Periodistes de Tarragona el passat mes de maig, els consistoris d’Ascó (CiU), La Fatarella (ERC anterior legislatura), Móra la Nova (CiU), Riba-roja d’Ebre (PSC anterior legislatura), Tivissa (CiU), Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Vilalba dels Arcs han aprovat la seva adhesió a una associació que neix amb la voluntat de convertir-se en el principal interlocutor territorial del debat energètic a Catalunya.

Els òrgans de govern d’aquests consistoris han ratificat també els estatuts i l’organigrama amb què s’organitzarà la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya. Així, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, presidirà l’associació, que tindrà en Alfons Garcia, alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i en Fermí Ruana, alcalde de La Fatarella, els seus dos vicepresidents. L’exalcalde de Móra la Nova, Joan Sabanza, en serà el director.





La Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya té com a objectiu principal aconseguir una evolució en el panorama que ha dominat les decisions polítiques a l’entorn de l’energia, sector en el qual al món local se li ha fet jugar un rol passiu. Per a aquesta finalitat, establirà relacions permanents amb la Generalitat de Catalunya, el Govern central i el món empresarial per tal de defensar els interessos dels seus municipis. D’aquesta manera, l’associació vol esdevenir un punt de referència no només a nivell català sinó estatal a nivell de producció, recerca i desenvolupament de noves tecnologies en relació a l’energia. També ho vol ser a l’hora de captar empreses grans consumidores d’energia, per a que la riquesa que nosaltres creem, es quedi a la zona.

En els termes municipals d’Ascó, La Fatarella, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Vilalba dels Arcs s’ha produït l’equivalent al 70% de l’energia elèctrica que s’ha consumit a Catalunya en el darrer any.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

El Grup ERC a Flix es mostra reticent a formar part de la MADE.
En l’últim Ple ordinari del nostre Ajuntament celebrat amb data 29 de setembre, i en resposta a la pregunta formulada pels membres del grup de CiU, sobre quina és la intenció de l’actual equip de govern de formar-ne part o no d’aquesta Mesa, la contesta del portaveu de ERC va ser reticent a formar-ne part, per trobar-ho electoralista i de continguts encara molt difusos.   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada