Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

diumenge, 4 de desembre del 2011

Hotel d'Entitats

Fa pocs dies l’ajuntament va presentar en públic un projecte, hereta’t del anterior govern municipal, per fer a Flix un Hotel d’Entitats, que aniria ubicat  al edifici de l’antic ajuntament.
Un Hotel d’Entitats és un edifici compartimentat en diversos locals, destinats a albergar les diverses entitats o associacions locals de tot tipus (esportives, socials, culturals, religioses) on aquestes poden tenir la seva seu social i que poden comptar amb serveis comuns, de correus, fotocopiadores, xarxes electròniques, sala de reunions i una sala multiusos per a poder fer diversos actes. Aquestes instal·lacions hauran de comptar amb personal que estigui a la cura de les mateixes.
La segona part del projecte és el seu cost i el seu finançament. Actualment l’Ajuntament compta per a finançar-lo amb una subvenció de 171.000 euros, provinent del PUOSC, i segons va explicar el propi alcalde durant la presentació del projecte, el seu cost total arriba als 991.000 euros (uns 162 milions de les antigues pessetes), és a dir, encara ens faltaran 820.000 euros (uns 134 milions de les antigues pessetes).
Donades les característiques dels temps actuals pensem que difícilment es podrà trobar, per aquesta quantitat, una font de finançament diferent que no sigui el d’anar a buscar un crèdit a una entitat bancària. I arribat aquí creiem que cal preguntar-nos: fa realment falta un local d’aquestes característiques a Flix?,el seu cost i el seu manteniment justifiquen la seva construcció?
ENS HO PODEM PERMETRE?.
La subvenció compromesa, com ja abans hem indicat, és de 171.000 euros i l’ajuntament té de termini fins l’octubre de l’any vinent per a poder canviar la destinació d’aquesta subvenció. N’hi ha molts, però que molts, carrés del poble necessitats d’una urgent intervenció.

3 comentaris:

  1. L'hotel d'entitats era una missiva que portaven gaire bé tots els grups politics en les ultimes eleccions, i em sembla molt bona idea aprofitar l'edifici de l'antic Ajuntament, fins aquí tot be, però, primer perquè el projecte s'ha d'encarregar a una empresa de Barcelona, a la ment em vénen molts noms de flixancos que viuen aquí i dels que donarien qualsevol cosa per tornar a viure aquí o i que estan àmpliament preparats molts en experiència i que estan a l'atur degut a la crisi i el sector del totxo ha estat dels més castigats, hi han Arquitectes, Delineants, Aparelladors mols tenen una bona experiència, els mils de euros que ha costat aquest projecte no es podria haver fet un concurs públic, i tots el professionals de Flix, de Barcelona, o del Japó hagués pogut optar a fer-lo, també i lo segon Srs. Del PSC I ERC toquem de peus a terra estem en temps crisis y es 820.000€ (134 milions de pesetes) que te que posar el Ajuntament desprès de rebre els 171.000€ (28 milions de pesetes) de la subvenció del PUOSC, això es una barbaritat, això ens costarà endeutar mes encara el nostre ja endeutat ajuntament, s’hi juguen els nostres diners, el diners de tots el ciudatans.
    Em sembla que aquest projecte es del tot un forat que pagarem any darrere any mols milers d’euros en personal públic, llum, calefacció, manteniment...tots aquestos edificis públics el gasto anual es molt elevat.
    Realment fa falta un local d’aquestes magnituds per unes entitats que cada vegada son menys?
    No seria millor buscar un altra solució mes viable i que no repercutís en augmentar el pressupost anual del Consistori?
    Aquestes poques entitats que tenim i que les tenim que cuidar, han de tindre un lloc per que facin les seves activitats però buscant una solució adequada a les seves necessitats i l una solució realista al nostre Poble.
    Pot ser no necessitem un Hotel d’entitats pot ser en una Pensió ben acondicionada ja tindríem prou.

    ResponElimina
  2. Aquest projecte es semble mes al Hotel Hilton de Barcelona que amb un hotel d'entitats, al meig si fesin el Hilton tindriem beneficis i prestigi,i no solament despesses que pagarem tots i molt car.
    " VIVA LA CRISIS"
    " VIVA LOS GASTOS DESMESURATS"
    " VIVA EL PSC I ERC QUE ENS PORTARAN A LA MISERIA"

    ResponElimina
  3. ... i després ens lamentarem com altres municipis que han realitzat obres faraòniques i al endeutar-se tant en época de crisi, ara es veuen incapaces de mantenir-les i allà els queden edificis abandonats... quina pena!

    ResponElimina