Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dijous, 1 de desembre del 2011

Les Casetes


Parlem-ne... de les Casetes
El dia nou de setembre vam organitzar una visita guiada pel "centre històric de les Casetes".
Després de caminar per aquells indrets d'essència tan flixanca, vam quedar impressionats negativament, dolguts,tristos i indignats, davant les imatges que contemplàvem, perquè l'estat en què es troben tots els carrers és lamentable.
 Un elevat índex de població d'aquella zona el formen persones jubilades, factor aquest que accentua la possibilitat de sofrir algun incident i que de retruc demana que es faci quelcom per tornar a les Casetes la importància que tenen i la imatge que es mereix.
 Tot això ens fa des de l'oposició donar un cop d'atenció al Consistori que són els que hi poden fer quelcom al respecte, la crisi hi és, això no ho discuteix ningú, però les realitats també i s'han de combatre, la llei de barris no s'ha d'aturar com s'ha aturat, hi ha espais de Flix que mereixen estar per sobre de d'altres interessos, obvio anomenar-los perquè tothom sap que quan sols hi ha una moneda per satisfer el ciutadà, està molt més justificat la seva despesa en millorar la comoditat d'un grup de persones adscrites a un barri que en l'enllumenat d'un castell, per posar sol un exemple.
El nostre partit convida a l'actual govern municipal a fer una visita guiada per distints indrets del nostre poble, per a posar fil a l'agulla i tornar als espais, que no fa tant eren l'enveja de molts visitants, la seva cara guarida i guarnida. Els pressupostos també han d'anar per aquesta direcció, perquè el respecte que es mereix el patrimoni històric, les entitats esportives o les festes de qualsevol natura es multiplica quan del que parlem es d'espais habitats.
Tal vegada, i sense pretendre caure en el sarcasme, haure'm d'esperar que les Casetes vagin perdent vida per a que quan es fossilitzi’m, víctimes de l'oblit i la deixadesa, passin a ser importants.
Perquè aleshores sí, desprès ja sí seran Patrimoni històric de la nostra vila. El risc d'ensopegar d'algun jubilat dels molts que ja es veuen al marge de les decisions del nostre consistori no es mereix les ensopegades de l'oblit i de les benes als ulls del que haurien de donar almenys la mateixa importància a la pedra flixanca actual que a la pedra flixanca mil·lenària.Flix és molt bell quan es contempla des d'algun dels miradors de les Casetes, fem les Casetes tan belles quan les mirem, tot caminant-les i sentint-les flixanques.

…tenen que esperar els Flixancos de les Casetes que la llei de Barris es faci efectiva (pot arribar fins al 2018), no es pot actuar abans?.
…l’unic que poden esperar és més degradació dels seus carres.



15 comentaris:

  1. Gràcies per escoltar-nos. Esperem que el "govern" també escolti. Seguiu treballant, estem amb vosaltres.

    ResponElimina
  2. Vaig veure aquestes fotos i vaig pensar que era una notícia alarmista dels de CiU i ahir em vaig anar a fer un volt per Les Casetes i em vaig quedar sorprès de l'estat en què es troben els seus carrers ... semblen com diem per aquí un MAS ROBAT, és una pena ja que això no passa en dos dies és una vergonya que durant aquests anys es deixi d'aquest manera tot un barri. Crec que TOT EL POBLE (inclòs les Casetes) han de tenir un manteniment perquè no arribin amb aquest estat de deteriorament ...
    Només voldria que els de PSC i ERC que són Els que governen actualment en aquest estimat poble fessin una reflexió ... Que passaria si en sortir de casa es trobessin amb una situació així?. No hi han prioritats? o és més prioritari un Hotel d'entitats per Exemple, que el benestar de tot un barri, que paga tots els seus impostos igual que el que viu al carrer Sant Jordi, no tenen els mateixos drets?
    Dono les gracies als de CiU ja que em semble que ells si que es preocupen pel Nostre Poble.

    ResponElimina
  3. No entenc com es poden comparar pedres velles amb formigó sou uns incultes
    Hem "gaudit" durant 8 anys de um meravellós regidor d'Urbanisme
    Ens ha deixat una herència de pedres velles i noves (el castell) que ens fa estar orgullós
    No importa que els carrers siguin un desastre, els Picapedra van en "troncomvil" i no poden ensopegar
    Gairebé tornem amb el a l'edat de la pedra. Encara sort que només han estat 8 anys que d'una altra manera acabàvem tots en les cavernes amb aquest regidor
    Jo ja em veia menjant carn de dinosaure
    Però ... cura, els que queden són similars, no hem pogut desprendre'ns dels homes de les cavernes
    salut

    ResponElimina
  4. Com molt be a dit el comentari de les 16:23 aixo no passa en dos dies, i ja estava molt malament fa 4 anys quan el regidor de la brigada era un convergent i tampoc ho va arreglar. Parladors

    ResponElimina
  5. En resposta del anònim de les 0:25, tal i com apuntaba el anònim de les 16:23 aixó no passa en dos dies com fas referéncia, però estas malt informat, el regidor Corvengent no tenia competencia per arreglar els carres aixó es competencia de la Regiduria de Urbanisme, i la regiduria de Urbanisme de la Legislatura anterior ho portabe ERC i tens raó no va fer res en 4 anys i l'anterior amb aquesta si no recordo malament PSC, en cap del les dues Legislatures va ser cap Convergent.

    No creus que hi han mols parladors de diferent ideologia Politica?

    ResponElimina
  6. Estic d'acord en que de parladors ni ha de totes les ideologies però lamento que per part de ciu no hi hagi ni una mica d'autocrítica i es despotriquin com si mai haguessin estat al govern i hi han estat els darrers 8 anys.
    el de les 0:25.

    ResponElimina
  7. Crec que la vostra inquietut té els seus "resultats", o posa nerviós a algú. Avui ha passat la màquina d'escombrar per les Casetes.

    ResponElimina
  8. Ja és ben veritat que de parladors n'hi ha a tot arreu!
    Les obres de l'ajuntament abans eren responsabilitat de la regidoria d'obres com és evident, però les obres que es feien o es desfeien per part de l'ajuntament es decidien entre TOTS, la primera legislatura amb el regidors Sr. Guiu i Sr. Visa (que també va fer obres) i la Segona amb el Sr. Llecha, tots de CiU. La regidoria d'obres era responsable de la execució de les obres, decidir quina obra es feia o no, es decidia entre tots, encara que fos a proposta d'un regidor, els altres no poden defugir la seva responsabilitat.
    Fa més de vuit anys era "Brigada i Obres" i després va ser "Urbanisme i Obres"
    De tota manera també cal dir que aquesta regidoria no era la responsable de totes les obres, n'hi va haver (com el centre d'empreses o els fangs) que els ha portat directament l'alcalde, altres (les que depenien de la programació del PUOSC, el PAM, o les del meandre) les va portar el regidor d'urbanisme i obres i finalment, les obres que fa la brigada, que no són de manteniment, com reparacions de voreres (carrer Mercat, Sant Jordi..., etc.entre d'altres les ha portat el regidor de la Brigada.

    Dit això voldria afegir que durant aquest darrers vuit anys s'han fet un munt d'obres i planificat (amb valoració econòmica) moltes altres, dir també que les casetes estan malament, però la Punteta, el tram final de l'Avda de Catalunya, alguns carrers del nucli antic, etc. també! les voreres de les casetes es van valorar en 600.000 € i planificar dins la Llei de Barris, perquè estareu d'acord amb mi que no n'hi prou en fer quatre xapuses, s'han de fer totes noves! al poble hi ha molta feina a fer i no només en carrers.

    I, pel que fa al grup de CiU:

    Ja em perdonareu, però us heu lluit amb el tema del parlem-ne barrejant el mal estat dels carrers i el tema del patrimoni històric, jo em pensava que amb la moció del molí d’Oriol havieu iniciat un canvi i començat a apreciar el què tenim (TOTS) com a poble, ja veig que no és així, a l’escrit doneu a entendre que els carrers no es fan per culpa del patrimoni i utilitzeu en to burleta el tema de les visites guiades. Només dir-vos que sabeu perfectament que l’ajuntament es gasta molt poc en patrimoni, però el que em sap més greu és que fessiu burla d'una associació del poble, la cana. Les visites guiades pel poble les fem membres de l’associació, sense cap lucre, i ensenyem el poble a la gent que ens visita (aquest any arribarem gairebé a les 3000 visites), per cert, entre els socis de l’associació cultural la cana, hi ha gent de tots els colors polítics.

    Salut

    Jaume

    ResponElimina
  9. Si i ara hem diras que feia 12 anys que no hi passava, quina sort de tenir tres regidors vetllan pel que ens passa a les cassetes. Que fariem sense valtres

    ResponElimina
  10. Que bonic és acusar els de ciu de no tenir autocrítica i que no assumeixen el que van fer els convergents a les lesgislatures anteriors, "A LA GUILLOTINA TOTS ELS CONVERGENS", si molt bonic, ells tenen la culpa de tot i sinó també el PP que fa anys que no estan a l'Ajuntament, els que no tenen culpa de res són el PSC i ERC, ells sempre assumeixen tot, sempre ho fan tot perfecte, mai fan res malament, "són perfectes". No sé com és que hi ha FAM , ATUR, CRISI, etc en el MÓN, si ells tenen la solució perfecta per acabar-ho tot.

    ResponElimina
  11. Em queda un dubte
    En les visites guiades suposo que es vol donar una visió global del poble
    ¿Inclouen les mateixes altres coses que no siguin pedres?
    Crec que el poble és alguna cosa més que les pedres, per exemple les Casetes
    Salut

    ResponElimina
  12. Ahhh ....
    Ara me'n recordo, en les Casetes vivien i segueixen vivint els ibers.
    Per això l'estat una mica antiquat dels carrers i voreres
    No sé si m'explico bé per algun historiador, arqueòleg frustrat

    ResponElimina
  13. Es nota que està nerviós el Sr. Masip ja que en aquest escrit seu s’embolica de tal manera que al final no se sap qui era realment el qui portava el tema de les obres, que si Guiu, que si Visa, que si Llecha, que si ell mateix, l’alcalde també surt pel mig ( ¡¡ això sembla el Camarote de los Hermanos Max !!) i quan es públic i notori que durant aquest darrers 8 anys qui va fer i va desfer en qüestions d’obres era el Sr. Jaume Masip. Voler defugir responsabilitats té un nom.
    I com a que, reiteradament, a l’hora de descarregar culpes l’ex-regidor sempre té el mateix argument referent a que els de CiU formaven part del mateix govern, aquest raonament seria per part seva creïble, si per exemple, de bon principi també haguessin adjudicat als de CiU part del èxit per haver aconseguit tenir la residència, però això no, això des de el primer dia ha estat un èxit solament per l’acció dels d’ERC. Ja n’hi ha prou de demagogia.
    Sr. Masip, durant 8 anys vostè va participar en moltes coses, unes van sortir bé i d’altres malament. Sr. Masip, ningú es perfecte, vostè tampoc. Sr. Masip, accepti les critiques i assumeixi responsabilitats, perquè no voler-les assumir al final té un nom. Covardia.

    ResponElimina
  14. Sr Masip, vostè necessita una cura d’humilitat, vostè en 8 anys ha fet coses bones cap l'hi discuteix i ja ens ho recorda constantment en els diversos blocs que vostè escriu, però , Sr. Masip, no li agrada sentir el que ha fet malament o el que no és de la seva mateixa opinió.
    Però com alguns no som de cap partit ni creença política, els indecisos que tant els agrada dir-nos en Campanya Electoral, i com les coses bones que han fet vostè i el seu grup ja s'han penjat 4000 medalles (Castell, Refugi, etc...) jo li vaig a recordar una cosa que sí, si que ha fet malament ja que sóc un afectat.
    Un dia ens reuneixes a una sèrie de Pares i ens ensenyes els plànols del Pla d'actuació per remodelar el Parc Infantil , tots més o menys vam quedar impressionats i tots més o menys d'acord, i resulta que a l'hora de parir la criatura, de tot el que vas ensenyar i vas parlar no té res a veure, s'ha traduït per exemple en unes jardineres enormes amb les cantoneres vives que més d'un xiquet s'ha donat algun cop, (sembla ser que va ser la seva època daurada de posar jardineres inútils a varis llocs del poble) , un taula de pimpom que no utilitza ningú (bé, com taula per deixar el menjar en les festes veïnals), una taula d'escacs que no utilitza ningú (be com taula per deixar les begudes en les festes veïnals), i l'espai per jugar els nens que a la fi, és la finalitat d'un parc infantil (ja que no tenim cap més) el espai que quedat per jugar els nens és tant petit i ridícul que gairebé no hi ha espai , en definitiva estava molt millor l'anterior i abans feia mes goig , només que ho haguessis arreglat, canviant els Gronxadors que estaven fets mal be, el terra , etc..., aquest lloc públic hagués costat menys diners i haguessin gaudit mes els nens.
    Un Pare sense cap color Polític

    ResponElimina
  15. Ai, ai...que sense adonarme'n he destapat la capça del trons.
    Només he donat la meva opinió i estic molt tranquil.
    Faig coses bé i coses malament cada dia.
    No entraré en debats estèrils, per tant és el darrer comentari.
    Tots sabeu qui sóc, signo els meus escrits, no com altres.

    ResponElimina