Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dimecres, 28 de desembre del 2011


HIPOCRESIA INSTITUCIONAL LOCAL

Les afinitats  polítiques  no s’han de barrejar mai amb la família, ni amb  el treball, l’amistat ni amb els sentiments més legítims pel  dolor profund que puguis sentir envers qualsevol persona quan ha passat per un succés personal no desitjat per ningú . Això es pot exterioritzar, sentir i mostrar a nivell personal però crec que mai a nivell institucional.

Hi ha els no tan recents esdeveniments,  que algun dia haurem d’explicar, com les confeccions de les candidatures a les municipals 2011 al nostre poble: La reunió de ciutadans –tot i que és difícil que la gent s’impliqui en la governabilitat del poble- a l’entorn d’un projecte comú, que donés resposta a les necessitats i les inquietuds del poble, independentment de les candidatures dels partits ja establers. És una acció lloable i per aplaudir. Però si la cosa no va quallar, segurament perquè  dos galls en un mateix galliner sempre s’ha dit que no hi poden estar, t’adones de per què a la confecció del cartipàs municipal no es va comptar amb CiU, quan l’objectiu principal de la confecció d’una candidatura aliena als partits era minimitzar i escombrar la gent d’ ERC, PSC i CiU. Quan un gall encapçala la llista del  PSC i l’altre la de CiU, la campanya fa aflorar  els amagats  anhels de cadascú. Suposo que el PSC pensava amb una majoria que no hagués de pactar amb ningú dels altres, però en excloure CiU va quedar en evidència que els objectius de la candidatura que es volia formar, eren una utopia, i el promotor és de suposar que va sortir escaldat. O no? Potser estava estudiat?

Si la campanya va ser difícil, la incertesa de la composició del grup de govern  fins a la presa de posició de  l’onze de juny , ho va estar molt més per a la gent de CiU. I no diguem, el dolorós que va ser preparar un parlament excusant la presència de la cap de llista a l’acte per no ferir susceptibilitats i no ser alarmistes, tot i que s’entenia tot, però malgrat que s’entenia tot, posaríem  noms i cognoms a aquella gent que va interpretar la no presència a l’acte de presa de possessió del càrrec que havia sortit de les urnes d’una manera grollera. Suposo que, sis mesos després, aquesta gent que va obrir la boca i alguna més que ho va pensar, van maleir l’hora dels seus comentaris.

No m’agrada veure crespons negres a l’Ajuntament, entenc que hi ha ocasions que toca, però ara no tocava: si durant sis mesos i dos dies no ens vàrem preocupar pel desenvolupament de la malaltia, no calia fer la hipocresia institucional que s’ha fet. Som un trist poble, no el convertim en un poble trist. Montse no ho voldria pas, i a la família no li és cap consol.



Ramon Sabaté Montagut
desembre 2011

26 comentaris:

  1. Els de ciu de Flix heu passat senzillament a la paranoia, com es pot fer us polític d´una cosa així???

    ResponElimina
  2. jo penso el mateix, ha on van els Socilistes ha fer el paripé, va ser una imatge de l'hipocresia i el quedar bé.
    no es van donar compte?
    o aprofitaben una rentada de imatge?
    es una pena que aprofiton una cosa tant forta per quedar bé.

    ResponElimina
  3. Ramon penso que tens una gran part de rao.

    ResponElimina
  4. Haver d'arribar a això, demostra un nivell de moral baixíssim i una falta de respecte institucional i personal, que fa fàstic. Sr Sabaté, respecti el descans de Montse, faci el favor! Quina vergonya!

    ResponElimina
  5. Gràcies senyor Sabaté, ha dit el que molts pensem. I el que el que pel carrer s'escolta.

    ResponElimina
  6. Això és l'ultim que es podia esperar de CiU a Flix, aprofitar un fet com aquest per a criticar l'ajuntament és una cosa que no te nom. Demanaria a la gent de CiU que encara te coneixment que li digui al Sr. Ramón que no faci coses com aquesta i menys al bloc oficial de CiU. L'ajuntament va fer el que havia de fer i si hi ha gent pel poble que pense igual crec que hauria de reflexionar seriosament el que diu. Totes les coses tenen "línies rojes" en aquest tema l'heu traspassat cinc pobles. Ja us ho fareu!

    ResponElimina
  7. Això fa fàstics!!!!!. No teniu vergonya!!!

    ResponElimina
  8. a les municipals no us penso votar mai mes. esteu malalts

    ResponElimina
  9. El Sr. Ramon Sabaté ha possat en paraules el pensament que molta gent vam tindre, a mols les pot semblar malament aquesta opinió, però es molt compartida per mols Flixancos.
    Gracies Ramón per ser tant valent i sincer

    ResponElimina
  10. Jo no us vaig votar pero les proximes si que us votare, es te que ser valent en aquesta vida i dir la veritat, jo vaig pensar el mateix i veure l'hipocresia del Consistori el dia de la despedida de Montse, ells si que van traspasá el limit del respecte creuant la frontera no tenin en compte el dolor de una familia uns amics i convertin-lo en un acte oficial per quedar bé
    Algú sap si li van demanar permis a la seva familia?
    Algú sap si el membres del Consistori allí presents a primera fila van trucar a la seva familia en algun moment de la malatia per preguntar com es trobaba la Montse? (a banda de una persona que a mes a mes treballabe amb ella)
    Aixo no es una hipocresia total?
    Lo que tenien que a ver fet es anar a donarli el condol a la familia pero sense protagonisme.

    ResponElimina
  11. Ramón Sabaté Montagut1 de gener del 2012, a les 10:13

    Contesta ala anònims 29/12 de les 16:27 i al 30/12 de les 10:37

    Benvolguts senyors; precisament el que volia denunciar amb el meu escrit era el mal us de una institució com la de l’Ajuntament, per utilitzar-lo en benefici particular aparentant un interès general, potser que els arguments no han satisfet a molta gent però no deixen d’esser els meus criteris d’opinió.
    Montse era una dona emprenedora,treballadora, amb ganes de treballar per el poble amb un futur polític que el temps hagués jutjar. Però no havia recollit la seva credencial, o sigui que no va arribar a entrar a l’Ajuntament i per això vaig trobar exagerat el ple extraordinari per decretar tres dies de dol oficial. Malauradament uns dies més enllà va haver el traspàs en Juan Jose Prunera que des de molt jove els anys 60 va començar a vincular-se a entitats esportives, lúdiques, comissions de festes,de l’església i en la democràcia, seguin en les entitats ja nomenades, va ser regidor de l’Ajuntament i malgrat el precedent d’uns dies abans no va gaudir de l’honor d’ocasionar un ple extraordinari i llògicament al seu funeral no va assistir ni el president Comarcal ni el secretari general de CdC, però si que hi varem assistir tot el poble, com l’home vinculat des de sempre al poble, perquè ell no va mirar mai cap color, ni creença,sinó que mirava per el nostre poble. Ell no mereixia un ple extraordinari ? i tots els joves traspassats, afectats per esta maleïda infermetat tampoc ?
    Jo crec que esteu indignats, i esteu amb tot el vostre dret com jo tinc el meu, no per la institució, sinó per les insinuacions de l’argument de l’escrit. Potser si que podia utilitzar un altre títol però mireu, les muses no em van inspirar més

    Ramon Sabaté Montagut

    ResponElimina
  12. Sr. Ramón Sabaté, vosté pot pensar el que vulgui, l'ajuntament pot fer el que li sembli, però qui ha tret aquest tema per a remenar-lo, ja ho veu, ha estat vosté i amés ara hi afegeix més llenya encara amb una altra persona que tampoc no hi és, és que us heu begut l'enteniment?
    Pareu ja de remenar aquests temes, uns i altres, deixeu als que no hi són en pau.

    ResponElimina
  13. Ramon ho sento, però crec que no tens raó. Això és política, i la política funciona així. Per interessos, ara pacto en tu i ara no!, i... si convé- es fa - el que convé.

    Tots estem d'acord, i la resposta és.........
    - això és política. I per això en aquest joc no sap jugar qualsevol...!!

    ResponElimina
  14. Heu perdut el meu vot en aquest escrit al vostre bloc oficial, perquè crec que això és malaltís. Jo he tingut parents amb càncer i mai saps si has de preguntar o no. Se suposa que l'alcalde havia d'anar trucant ?. Això és super delicat i el condol de l'Ajuntament per una dona que havia encapçalat una llista va ser el correcte, la presència al funeral i tot va ser respectuosa. Crec que el sr. Ramon Sabaté vol remoure amb el nom de Montse el mal rollo al poble. Són ganes de buscar-raons, d'enfrontar i ser mala persona. Així no es fa poble sr. Ramon i senyors de CiU.

    ResponElimina
  15. Gràcies per l'aclariment, Ramon. Totalment d'acord en que Montse no es mereixia ni el ple, ni el crespó, ni tres dies de dol oficial, perquè no va fer res que no fessin abans molts altres flixancos i flixanques: presentar-se a unes eleccions. De treballadors i emprenedors, el món n'està ple, així que tampoc és cap gran mèrit.
    Però no estic gens d'acord sobre perquè no es va preguntar per la seva salut. Les persones son persones, i la política és política. I si a cap dels regidors de l'ajuntament els vincula cap tipus de lligam d'amistat o familiar, quina obligació tenien de fer-ho? La família va portar tot el tema amb molta discreció, i així hauria hagut de continuar. I si em permet, dubto molt que a la família tot aquest debat els faci cap bé, però sap què? que ha sigut vostè qui ho ha començat.

    ResponElimina
  16. També vaig pensar el mateix quan va morir l'amic Juan Jose Prunera.

    ResponElimina
  17. Es còmic veure segons quins escrits, havent viscut fa uns mesos situacions tant desagradables com falsetats i actes de cobardia .... Penso que a la vida s’ha de ser conseqüent amb el que es diu i el que es fa, i si un s’equivoca, fer un pas endavant i demanar disculpes, i el que haguem de fer, ho hem de fer quan toca, no quan ja no podem fer res, després el que fem es pura “hipocresia” piqui a qui piqui. I crec que es per això pel que el Sr. Ramon ha petat, i ara ens voleu fer creure que els de CiU de Flix no tenim sensibilitat...?
    Seguiu dins la vostra bombolla, algun dia haureu de sortir, aquell dia igual no coneixeu el mon real, també podeu fer com al mite de les cavernes, i tornar a la bombolla i seguir fent la vostra ...
    I parlant de conseqüents, ara que ja està clar que el MTC no es farà a la veïna població de Ascó, i n’hi ha que han aconseguit el seu objectiu institucional, es moment de fer un pas endavant i ser conseqüents ...
    Per acabar sols recordar-vos que no hi ha una sola manera de veure les coses, es la grandesa de la democràcia, respecteu-la!

    ResponElimina
  18. Ostras com es rasquen les vestidures alguns quant no es té la mateixa opinió ni visió de les coses!.
    Tens raó anònim del 2 de gener a 10.00, Sort de la grandesa de la democracia i sort que el pensament es lliure i cada persona tenim el nostre! Ramon ha dit lo que mols pensem. I sí, si es una pena que pretengin imposar la seva opinió per sobre de tot i que la seva sigui la bona, els demes com sempre estem equivocats, som maleducats i a més a més insensibles.
    Con a dit el anònim del 1 de gener a les 21.16: "Això és política, i la política funciona així. Per interessos, ara pacto en tu i ara no!, i... si convé- es fa - el que convé. això és política. I per això en aquest joc no sap jugar qualsevol...!!" Apliqueus este consell també vosaltres, si l'ajuntament va creure convenient de fer lo que va fer!! Nosaltres també tenim el dret de opinar el que sentim i dir-ho!!! Solament faltaria que no puguesim opinar perque li estiriem faltan el respecte a la Democracia llavors es diria Dictadura. Alguns volen sentir solament el que ells volen, pero no ens callarem tenim el dret de pensar, dir i fer sense faltar el respecte a ningú.
    Gracies Ramón per posar-li paraules a la meva opinió.

    ResponElimina
  19. Anònim...2 de gener de 2012 0:59
    no se qui ets però sol et dic que jo penso que a la famili guiu-estela aom a totes els families del mon agrada que et duigun i la montse? i vosaltres? nesesiteu algo?
    per molt que no te cap obligacio TOTS SOM DEL POBLE I ENS CONEIXEM!
    visca CATALUNYA!
    (sol dir-vos que jo no soc de la famìlia, pero per a mi aquesta gent guiu-estela son mes que famìlia)

    ResponElimina
  20. jo penso com anònim 2 de gener de 2012 15:17

    Gracies Ramón per posar-li paraules a la meva opinió.

    ResponElimina
  21. Perquè NO es van presentar els Srs. Oscar Bosch i Pere Muñoz com alcaldables dels seus respectius grups polítics a Flix aquestes passades eleccions, si ara és l'hora de recollir els fruits???
    Jo us ho diré, perquè la Montse Estela va liderar un moviment social i espontani sorgit de la continuada perdua de llocs de treball al nostre poble i de les promeses no complides.
    Des de l'any 2009, tot i estar malalta, es va posar a treballar per Flix, reunions a Barcelona, a Tarragona, a Madrid,... fins hi tot a TV3 amb Cuní, rodes de prensa, entrevistes, ella escoltava a tothom, era una lluitadora, però el motiu més evident del canvi de cares al nostre consistori va ser el tenir els ovaris suficients per presentar-se com alcaldesa.
    I després de tot aquest esforç personal i vital, va arribar el NO us volem de ERC, i No us necessitem de PSC.

    ResponElimina
  22. Hombreeeeeeeeee
    Los dos "mejores alcaldes" de los que ha "disfrutado" Flix .
    Vaya par de .....funcionarios, y todos sabemos la fama bien merecida de eficiencia,empuje,agilidad,.... que los funcionarios tienen en nuestro pais.
    Lo malo que el actual alcalde.....tambien, mira por donde, es funcionario.
    Que quiere que le diga, alguna vez me gustaria ver de Alcalde a alguien con iniciativa y no unos poltroneros

    ResponElimina
  23. A l'anònim 10 de gener a les 19:19. Què t'impedeix presentar-te? venga que riurem! ara, potser abans estudia una mica, deixa de fer faltes, i aprèn una mica el català. Que criticar és gratis, no??
    Quina pena feu tots plegats!

    I a l'anònim 4 de gener a les 19:19 i la resta... A Montse ningú la va obligar mai a res. Si ho va fer va ser perquè ho va voler. Tampoc cal que la fem santa, ara...

    ResponElimina
  24. No he dicho que me presentare yo, ya que a mi me gusta ser poltronero y funcionario, y por lo tanto nunca seria capaz de desempeñar un cargo publico con cierto nivel de decencia, lo que me excluye de cargo publico.
    Conozco mis limitaciones, perooooo ... tambien las de algunos elementos que se jactan de su capacidad y son capaces de conducirnos a la mas absoluta de las ruinas, como lo han demostrado ampliamente los dos "gestores" mencionados.
    En cuanto a las faltas de ortografia , reconozco que no doy para mas y pido disculpas a todos los Shakespeares y Unamunos que pululan alrededor mio
    por su pulcritud y perfeccion.
    Uno no ha tenido oportunidades ni cerebro para estudiar mas, lo siento,pero si es capaz de valorar resultados, y estos saltan a la vista en el caso de nuestros insignes proceres.

    ResponElimina
  25. Siento no estar de acuerdo, creo que Montse se mecería un crespón, los días de luto y mucho más. No por haberse presentado a las elecciones, que eso lo puede hacer cualquiera, sino por todo lo que ha "trabajado" y sufrido por Flix.
    Iluso de mi, todavía sigo pensando que el Ayuntamiento es la representación del pueblo y gran parte de el, por no decir casi todo, sintió sinceramente la muerte de Montse.
    A mi, personalmente, me hubiese sentado muy mal que por parte de nuestro Ayuntamiento no se hubiera tenido ningún detalle hacia su persona.
    Saludos,
    Jesús Escribano

    ResponElimina
  26. Per l'ànònim del 10 de gener a les 11:46 PM.
    L'últim que volia la Montse era que la fèssim santa i de ben segur ho va fer perquè el cor li demanava, ella volia treballar pel poble, per la gent de Flix, canviar el rumb del nostre llaut que va a la deriva, donant la importància que per toca a les principals fonts de riquesa i benestar del nostre municipi, i ara esperem que el nou equip de govern no enfonsi el poble com ho ha fet amb la barca per manca de manteniment i previsió.
    Per últim, segons tu el que no es presentessin a les eleccions com a caps de llista va ser per la gràcia de Deu, un MIRACLE, llavors potser són ells els Sants.

    ResponElimina