Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dilluns, 10 de novembre del 2014

10N2014 El dia desprès

El dia desprès

Avui és un dia de reflexió en positiu d’un pas més i de gegant cap l’anhel  de decidir el  futur de Catalunya, el podríem resumir aprofitant  la dita d’en Martin Luther King de l’any 1963 però en plural  que diria: “Nosaltres  tenim un somni “.

Primera  reflexió .-  La organització de la participació a la consulta la definiria com una “ joint venture “ l’aliança puntual entre el govern, el voluntarietat, les entitats socials, i els ajuntaments ha estat enginyosa i molt eficaç.

Segona reflexió.-  Els resultats al poble amb   1942 vots escrutats, és una participació de les més altes a repartits de la seguen manera:



      1746  ( 89.95 % ) pel SI SI            ( 80.72 % mitja de Catalunya)

          88  ( 4.52 % )  pel SI NO           ( 20.2   % mitja de Catalunya)

          12  ( 0.62 %  ) pel SI nomes

          41   ( 2.1 %  )  pel NO               (   4.5  %  mitja de Catalunya)

          15   ( 0.77 % )  en Blanc

          40   (2.09 % )        Nuls 


Com veieu uns resultats aclaparadors que no donen dubte a la voluntat dels ciutadans flixencs.

Tercera reflexió .- Com és costum a Flix el civisme ha estat exemplar.
                
Rafael Catalán Ministre de Justicia Govern Espanyol (PP)
Quarta reflexió .- A Madrid i els seus mitjanats maniàtics, com també altres catalans que han jutjat  la promesa del President Mas d’un 9N2014 d’una costellada festiva, però que durant els darrers mesos no han parat de donar missatges de por, han intimidat, han manipulat han fiscalitzat, han mentit, han sembrat la confusió, i han obert les clavegueres propi d’un l’estat  antidemocràtic i hostil. Diran el que voldran i potser que alguns espanyols fins i tot s’ho creuran si no ho comparen amb la premsa internacional. Els més vells coneixem aquesta tàctica empleada en temps de la dictadura on totes les noticies que venien de fora  les titllaven de comunistes pecaminoses i envejoses de la “ una, grande y libre”. Haurien de prendre bona nota, curar-se la miopia, per no veure la participació tant alta,  no ser tant indiferents a la gran mobilitat de tanta gent que ha hagut arreu del mon  i ser molt menys intolerants amb els anhels dels ciutadans, com una democràcia és mereix.

Quinta reflexió .- El President Mas ho va dir ahir al analitzar la jornada: Quan anem junts avancem més i millor

Abraçada Mas/ Fernández  (celebren l'èxit de la  participació ciutadana)


Ara toca treballar per avançar en la construcció de l’Estat propi amb mètode, temps, sense córrer però sense parar, que donarà rigor i solvència sl procés de  Transició Nacional i segur que si posem el país davant d’interessos partidistes, segur, segur, que en sortirem 


Ramon Sabaté Montagut 10 de novembre 2014


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada