Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

divendres, 14 de novembre del 2014

Una altra trava que...

Una altra trava que...

... Ens afecta als jubilats i als treballadors en general. Avui acaben de donar l’índex del IPC i com sempre Catalunya és més alt que a la resta d’Espanya,  al mes d’octubre ha pujat un 0,4 % i l’interanual està a 0,1% mentre que a Espanya està al -0.1 %
A Catalunya teniu un nivell de vida més alt que la resta de l’estat espanyol, els preus son cars i a d’hisenda estatal es paguen més  impostos que els de la resta. El dèficit fiscal que arrastrem des de quan érem regne consort amb Castella i per les guerres hem arribat a ser colonitzats i oprimits. Xavier Sala Martin sol dir a moltes conferencies, sobre el tema “ Hi ha països com els  Estats  Units no es paguen pocs impostos i a canvi obtenen pocs serveis. Hi ha altres com Suècia que paguen molts impostos i reben molts i bons serveis. En canvi a Catalunya el fenomen és insòlit, s’han de pagar molts impostos per els serveis que tenim”  

   

Els jubilats catalans que ens revisen les pensions en funció del IPC espanyol, perdem poder adquisitiu mentre que a Extremadura per exemple que el nivell de vida es més baix, els preus més barats i els impostos més baixos milloren la qualitat de vida.
Si fóssim independents com les pensions es paguen amb els diners que cotitzen els treballadors en actiu cada mes, com la taxa d’ocupació a Catalunya és la més alta d’Espanya i el salari mig és més alt, de fet es pensions i les prestacions socials és podrien millorar. I com les revisions de les mateixes es farien en funció de l’IPC català, no és perdria poder adquisitiu.
En definitiva Catalunya contribueix a les pensions de l’Estat espanyol, NO a la inversa com ens volen fer creure. Per tan aquesta trava que ens afecta als jubilats és salva amb la independència.   



                                                                       Ramon Sabaté Montagut 14 de novembre 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada