Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dimarts, 11 de novembre del 2014

Interpretació dels percentatges i un pas més

Interpretació dels percentatges i un pas més   
           
Mira per on, la famosa constitució espanyola només la van anar a votar el 58.97 % del cens i  va quedar aprovada per el 87.78%. dels votants. Jo que no vaig anar a votar-la, ningú va acordar-se de mi. Doncs culpà meva per no haver anat a votar, ho accepto. El 9N2014 que la meva opció va guanyar a Flix per un 89.95%. malauradament no ens van donar el cens per la qual cosa no sabem el percentatge de la gent que hauria d’haver votat i dona peu a fer mil i una interpretació als partidaris a ultrança del NO, però tenim una aproximació amb cens de les darreres eleccions europees. i dic, he de recordar-me de la resta d’opcions i dels que podent anar a votar es van quedar a casa, com jo fa 36 anys?. Aquella minsa participació m’ha de deixar il·legal davant de la realitat que és viu al carrer?  Em cabreja  que politicastres de poca corda i alguns diaris, que han de tenir una sensació de derrota i frustració, en compte   diguin que els resultats no son suficients sense saber l’opinió d’aquells que van passar. A que juguem? Aquesta gent i algun mitjanats de comunicació ens prenen a la gent per babaus?

Suposant que aquesta gent no han anat a votar esperant que el govern del PP i els federalistes del PSOE, expliquin les seves propostes per solucionar  el problema de Catalunya, malgrat que tenien totes les possibles opcions per testimoniar la seva postura. Bé mentrestant  aquesta gent segueix enrocada i sense donar solucions a l’encaix de Catalunya al conjunt de l’estat espanyol. La CdC, identificada com partidària d’un estat independent, els resultats del 9N2014 va donar un altre pas endavant. Ara toca treballar i de valent per aplanar la transició i donar respostes, com per exemple als repartiments que comporta una sortida d’Espanya, a les noves relacions amb la mateixa, amb la Unió Europea, amb la comunitat internacional, fer una Constitució, una Hisenda, el Poder judicial, l’Agencia tributaria, la Seguretat Social, l’abastament de recursos energètics necessaris , establir els drets fonamentals de la ciutadania, les dobles nacionalitats, etc,etc  que  la nova situació ha de comportar.

Com veieu la feina és molta, i s’ha de be, perquè el nou estat generi moltes oportunitats. També es cert que no podem perdé l’avantatge moral aconseguit aquest passat diumenge i per això no ens podem encantar. Tot plegat ha de comportar l’establiment d’un grup de gent molt preparada en tots els temes que he explicat abans, preparades per treballar en equip i amb sentiment de país per preparar les estructures i donar els instruments d’estat per anant assessorant als governs de transició perquè legislin de tal manera que l’aterratge sigui suau, motivant, i que l’esperança posada amb el nou estat no acabí en frustració. No és pot es pot fer a la tum tum. Una organització modèlica del nou estat és la millor lleialtat que és deu al poble

Mentrestant el país ha de continuar donant els millor serveis i gestionar els recursos, sense oblidar que encara ens venen des de Madrid, que si fins ara no compleixen el que per l’estatut van signar,  imaginar-vos amb quina motivació ho faran ara desprès de l’eufòria del resultats del 9N tenim i que ho hàgim fet mitjançant un exercici de dignitat democràtica que ha meravellat a tothom. Seran temps difícils i no hem de caure en demagògies barates entre nosaltres que ja ens vindran des de fora de Catalunya.      
El president Mas avui ha de donar el full de ruta que segurament, és una opinió meva, demanarà aconseguir el referèndum acordat amb l’Estat o a través d’unes eleccions plebiscitàries amb una gran candidatura de país i un programa  electoral  amb un únic punt. Crec que la viabilitat del procés passa  perquè  ho encapçali   per el president Mas.


Ramon Sabaté Montagut 11 de novembre 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada