Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

diumenge, 16 de novembre del 2014

Hem perdut la por, un pas més endavant

Hem perdut la por, un pas més endavant

Si, s’ha perdut la por a  l’Estat espanyol, per els resultats del diumenge 9N, per les seves mentides, per  la seva arrogància, i altivesa, intolerància, incoherència a la realitat viscuda d’un dia immemorable per la ciutadania.  Menyspreant  la participació però a l’hora obligant al poder Judicial a fer la feina bruta i sense arguments que està provocat discrepàncies dintre dels seus membres . Al davant de tot d’això la gent menys interessada amb l’estat propi però indignats per aquest acost , han aplaudit la desobediència s’han cabrejat  i quan uns mansos es cabregen  es tornen més radicals augmenten l’autoestima i a més els hi ha generat il·lusió anar cap un estat més just i al servei de tots.

El govern de l’estat han quedat desconcertats, i indignats segurament perquè la premsa internacional ha catalogat el 9N de modèlic i d’un alt civisme, a exercí el dret democràtic  de la votació. Deixant-los descol·locats i sense respostes. S’han fet ressò des de The Economist, The Guardian, Daeutsche Wele, El Publico portuguès , Bloomberg, Le Figaró, etc., que no han parat d’avisar al govern espanyol que deixi fer el referèndum els fan anar a remolc dels esdeveniments.  Fins i tot les cares que posaven  els “palmeros” de Lopez de Santamaria, al senat,  durant la batalla dialèctica  amb Josep L. Claries al dia següent , donava a entendre que molt convençuts no estaven, aplaudien perquè així els hi havia manant.


Ha valgut la pena superar la cursa d’obstacles que hem tingut, per d’humiliació  que ha patit el PP i el cisma creat al partit, amb lluites internes, acusacions i retrets, dintre dels FAES, VOX, LES, El Mundo, 13TV  i vulguem-ho arreglar els articulistes salva pàtries espanyols, encara obren més les ferides. No només el PP els hi ha creat maldecaps. El PSOE que a corre-cuita està muntant una ponència del seu congres de canvi de Constitució però continuen sense referendar la necessitat de fer un referèndum a Catalunya, poc federal i gents convençuts, sembla ser que serà la seva tercera via. La fredor de Podemos ara convertit en partit, no dona massa garanties que estiguin tampoc per el referèndum, clar una cosa és anar per lliure i l’altra tenir la possibilitat de que és pugui governar.  

El total desconcert de l’estat espanyol, culminarà amb el ridícul més espantós, el dia que es convoquin eleccions plebiscitàries i aquí, s’ha de notar una ferma unitat de la gent que volem la independència i la dels partits que la tenen com objectiu    
Ens voldran fer perdre aquesta il·lusió durant la transició, No ho han de aconseguir, però hem de avisar a la ciutadania que per guanyar la votació no es podrà  córrer i segurament alguna cosa perdrem pel camí. Els guanyadors d’una guerra també tenen pèrdues. No oblidem que de moment l’aixeta dels diners per pagar els serveis, la gent i els proveïdors està a les mans de  l’estat espanyol. Les negociacions no seran planeres i caldrà que gent reconeguda es posi al davant i aconsegueixin un aterratge suau, sense violència que no donaria legitimitat al proses. No hi haurà divisió entre els ciutadans per què, qui no vol un estat de dret, de cohesió social, democràtic al servei de les persones, innovador en canviar tot allò que no funciona ? . Crec que ningú



Ramon Sabaté Montagut 14 de novembre 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada