Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dijous, 20 de novembre del 2014

Noies i nois! Això grinyola

Noies i nois! Això grinyola

Quan un Estat te algun o alguns dels cinc poders que és des contradiuen, és superposen, se incriminen, discrepen en públic, acompanyat per l’aflorament de corrupcions, d’interessos històrics, vol dir que alguna cosa no funciona. Si a més hi ha comissaris de la  Unió Europea que avisen de que s’ha d’escoltar a la gent. No t’enroquis i mira de donar-li la volta. Si també la premsa internacional opina i és fa ressò de tot el que passa. Espanya per credibilitat a reu del mon
Quan era jove, el Poder d’Internet no  existia però si havia el Poder Militar, que ordenava als altres quatre com ara ho fa el Poder Executiu. Bé doncs el general Jaime Dominguez Buj, cap de l’Estat Major de l’Exèrcit de Terra, que com no podia ser l’altra manera està a les ordenes de l’executiu però que és un estament  a tenir present, amb les seves declaracions, a la Moncloa, no els hi ha caigut gents de be i fins i tot el PSOE exigeix al ministre de defensa  Moranés que el faci rectificar. Els hi dol que hagi dit “ Cuando la metròpoli se hace débil, se produce la caida “. Quan un comandament, és curt, mediocre, dèbil, titella, inútil, irresponsable, estúpid, poc dialogant, no sap discutir ni debatre arguments, etc., com don Mariano, ha de manar despòticament  emparant-se sota qualsevol excusa.

 Si es paressin a pensar de que s’han trencat els ous per fer la truita, que no massa gent volia, ha estat   per una mala visió política dels tres poders. L’ Executiu, Legislatiu i Judicial quan a la metròpoli  manava el sr. Zapatero, tot aquest enrenou no s’hagués muntat. Que va fer aquest cap de govern?  Pues, retallar tant com va poder l’Estatut que el tripartit li va presentar amb el suport com no podia ser d’altra manera de ciu. Va tenir l’oportunitat d’or per posar aquí pau i allà gloria. No contents amb tot això han anat estirant tant la corda que inclús no compleixen amb els acord   de l’Estatut i legislen de forma que puguin també retallar competències autonòmiques. I que ha passat? Doncs que han violentat i radicalitzat tant a la gent, amb sentiment de país que aquella no massa gent, que deia al començament s’han multiplicat com perquè 1.800.000 persones demanin un Si-SI, amb una participació que per ser una fireta de 2.320.000 persones i a sobre menyspreada. Deu ni do la que  ha desencadenat  als poders de l’Estat espanyol que dona la sensació de que ens empenyen més a fora d’Espanya. No sé pas que diran quan és faci de bo de bo.

Afortunadament alguns mitjanats del quart Poder i menys el quint, no els pot ordenar ni manipular l’Executiu   espanyol i al donar la volta al mon de com fan el ridícul on l’ imparcialitat dels ulls que ho miren, les orelles que escolten i les obres que és toquen, poden analitzar amb fredetat  el sentir d’un poble, amenaçat, oprimit i agredit fins al moll de l’os com també el per què de l’opressor. Que no és d’altra que l’aportació econòmica que fa Catalunya a l’estat espanyol. Si fóssim un sac sense fons, ja ens haurien donat d’independència.  

No sé on ho vaig llegir, podria ser una profecia a curt termini, que això no fet més que començar i a continuació de Catalunya vindria Valencia, Mallorca i País Basc. Això vol dir amics i amigues, que l’Estat grinyola i no aconseguiran aturar la marxa ans al contrari l’acceleraran i despertaran altres comunitats latents.   



Ramon Sabaté Montagut 20 de novembre 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada