Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dimecres, 26 de novembre del 2014

Coherent, excepcional i generós


Coherent, excepcional i generós  

Qui m’ha llegit durant aquest mes de novembre, podrà intuir la satisfacció, que sento a hores d’ara, de la proposta del full de ruta del President presentat ahir a la conferencia  a l’ auditori del Fòrum. L’enquesta del Punt Diari a les sis del matí d’avui deia que el 74.8% la proposta és molt bona el 13.4 % bona, regular un 1.74%. i només 8.4% la qualificaven de dolenta. Suposo que aquets que la qualifiquen de dolenta deuen d’esser dels de la majoria de catalans que no volen la independència que tant insisteixen el PP Podemos i Ciutadans. Aquests percentatges     diuen a les clares que els problemes dels ciutadans de Catalunya son atesos i son els resultats d’un incompliment sistemàtic dels governs de Madrid de l’Estatut d’Autonomia y no a altres problemes que diu el sr. Rajoy un cop haver escoltat, suposo, la conferencia del President Mas.


El primer pas va començar amb la convocatòria de   les eleccions del 2012, quan el President i candidat a la reelecció va demanar a la ciutadania, una majoria absoluta per portar el programa del   procés sobiranista a bon terme. Potser pels recels del ciutadans no s’ho van creure del tot i  no li van donar la majoria que demanava però amb les dificultats d’una majoria simple que comporta governar, lligat a la crisi i els pals a les rodes des de Madrid, s’ha tirat endavant el procés i ha demostrat tenir un alt nivell polític creïble, responsable amb les seves promeses i coherent en cada pas donat.

Durant aquest mes alguna gent també ha recelat de l’èxit de la participació del 9N, i temia que no s’aprofités en del procés en benefici propi i de partit. Contundent: Un cop aconseguit l’Estat de Catalunya, es retirarà de la vida política i ha anat més enllà si per aconseguir-ho cal tancar la llista està disposat: generós    

Una candidatura, en la que els partits hauran de deixar el protagonisme a banda com un acte de servei al país per aconseguir l’objectiu fixat. Han de donar pas a persones representatives de la societat civil, especialitzats en totes les matèries que calen per fer les estructures d’Estat i treballar per la futura Constitució catalana, amb una única condició de que totes les persones que surtin diputades, acceptaran no repetir en les eleccions següents, excepcional .

Cal doncs que hi hagi una unitat per obtenir una majoria absoluta amb un percentatge molt ampli perquè evidencií al mon que Catalunya vol ser un Estat. Caldrà continuar picant pedra, però la gent al costat d’un govern unitari som capaços de fer una obra que podria signar el mateix Gaudi.



Ramon Sabaté Montagut 26 de novembre 2014

5 comentaris:

  1. Ahir el President Mas em va donar una lliçó, em va fer entendre la paraula grandesa, el concepte de generositat i la manera de fer bé les coses sent conciliador, sumant mai restant amb intel·ligència i humilitat, s'ha jugat tant, tant políticament com personalment, després d'escoltar al poble de Catalunya agafat el toro per les banyes i ha tirat cap endavant.
    Ara que estem tan a prop no desaprofitem l'oportunitat històrica que seria molt difícil de repetir, ens hem mobilitzat els d'esquerres, els del centre, els de dretes, hem de deixar de banda el poc que ens separa i aprofitar i concienciar-nos de tot el que ens uneix.

    Gràcies President Mas estic orgullosa de tenir-lo com "PRESIDENT" del meu país, estic amb vostè.

    ResponElimina
  2. Si, tenim un gran lider que per el país, aniria de polisso al barco que ens portarà fins Itaca

    ResponElimina
  3. Artur Mas li pesi a qui li pesi, li agradarà mes o menys la manera que ha fet les coses que per obligació ha tingut que fer (retallades, sou funcionaris...), el que es clar es que es valent, i ha escoltat a la gent del seu Poble. Endavant Poble de Catalunya

    ResponElimina
  4. Pla magistral del president Mas o xantatge a ERC? Es pot veure de moltes maneres, però una cosa és certa, si desaprofitem aquesta oportunitat potser trigarem molts anys a tenir-ne una altra.

    ResponElimina
  5. Pla genial del president Mas o xantatge a ERC? Es pot entendre de moltes maneres, però el cert és que si no aprofitem aquesta ocasió potser tardarem molt de temps a tenir-ne una altra.

    ResponElimina