Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dijous, 20 de novembre del 2014

Una primera evidencia


Una primera evidencia

Ja sé que els resultats de les enquestes a aquest país no resulten ser massa fiables, els votants a l’hora de la veritat pensen més amb el cap que amb el cor, però si que et donen tendències. Al cas d’avui no és important, doncs que 10 o 15 escons siguin posats a un cistell trets d’uns altres, quan l’objectiu principal dels cistells és el mateix, no afecta al resultat. però  serà el tema de reflexió d’avui.

Una enquesta recent feta després del 9N dona els següents resultats:

33 escons a CiU,
32 a ERC
20 a C’s
15 a Podemos 
10 a ICV-EUiA 
9 al PSC, 6 al PP
6 a la CUP

Si la majoria absoluta és de 68 escons, resulta evident que ni CiU, ni ER ni per separats ni junts tindrien la majoria absoluta per poder governar amb comoditat una legislatura amb molta feina, amb moltes dificultats afegides i un govern de Madrid que no amollarà en posar tants pals a les rodes com pugui. Com tampoc la obtindria  la  coalició  que pretén la CUP amb ER i  ICV-EUiA
En canvi, Com deia en anteriors escrits, una llista única dels partits que van estimular i clarament van recolzar el 9N, com CiU, ER, ICV-EUiA i CUP la cosa és molt diferent i beneficiós per  si cal passar l’escombra per algun departament de l’Administració, fer dissabte per regenerar una democràcia amb profunditat i rascar vots del nou partit  Podemos, que diu que te l’objectiu de aquestes reformes i  no està per la independència. Estic segur que la coalició d’aquest partits podrien superar el 70% dels escons, xifra prou evident on demostraria que la majoria dels catalans estem per un Estat nou i taparia moltes boques.


Ramon Sabaté Montagut 21 de novembre 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada