Pont de Flix

Pont de Flix

PDC

PDC

dimecres, 12 de novembre del 2014

Qui ens posa traves ? i per que? (1)

Qui ens posa traves ? i per que? (1)

Durant uns dies em dedicaré a explicar dintre de les meves limitacions quins problemes tenim i que poden empitjorar per el sol fet de voler construir un país més just, més  per a tots els qui som catalans, als que hi viuen, els qui viuen a fora i també aquells que hi  treballen perquè entre tots ho farem possible.
No serà bufar i fer ampolles. Ens hem de preparar, conèixer els nostres punts fors i febles, quins son els nostres enemics reals, i qui  és mou entre bambolines,  “l’establishment”. Si saben com actuen podem posar-hi les medicines adients per solucionar  els problemes que ja us avanço. Aquestes medicines hauran d’esser imaginatives i enginyoses   
L’altre dia a la conferencia que va fer Ferran Bel, ho vam penjar a Parlem-ne-Flix aquella mateixa nit, va explicar que el deute d’Espanya és molt elevat i la sortida de Catalunya suposaria un gran problema d’Estat perquè la pèrdua dels 16.000 milions que aportem els pujaria l’endeutament. Però ara com el govern espanyol ni compleix en les aportacions que mana l’Estatut. La Generalitat necessita una finançament addicional i ha d’endeutar-se per poder complir en tots els serveis transferits però com  resulta que el deute català esta recolzat per el govern espanyol a través del Fons de Liquides Autonómica, pues ja la tenim armada.
Després que el president Mas signés la convocatòria de participació del 9N, automàticament la Fistch Ratings España, és l’agencia de qualificació creditícia, i va posar en vigilància el deute de Catalunya i de d’Institut Català de Finances.  A demès amenaça que col·locarà el deute català a  un pas del bitllet  escombraria i alerta als inversors internacionals que no comprin bitllets catalans per el problema entre els dos governs el català i l’espanyol.
Acabo d’escoltar al Sr. Rajoy deien que ajuda a pagar les factures de la Generalitat quant precisament hem d’anar a la deute. Quina barra!!. Com deia ahir en Josep Lluis Claries  som ciutadans i no súbdits. Afegiria que han passat segles i tampoc som babaus .


Aquesta agencia te en aquest cas una imparcialitat dubtosa per interès  del seu negoci.  Per que? Doncs es qui assessora als inversors internacionals que posen al mercat els bitllets del deute del govern espanyol i si Espanya per a Catalunya  deixà de rebre els 16.000 milions amb la qual cosa augmentaria el deute de l’Estat espanyol i segurament es convertirien en bitllets escombraria, que els hi faria pujar més el deute
Caldrà que els economistes de talla dels partits sobiranistes siguin imaginatius i creïbles per solucionar aquest problema  i les agencies de qualificació creditícia canviïn de parer.
                                                                                      

Ramon Sabaté Montagut 
13 de novembre 2014

1 comentari:

  1. Comparteixo el teu punt de vista Ramon, però vull fer dos puntualitzacions sobre el deute. En primer lloc, el president Rajoy diu que ajuda a pagar les factures de la Generalitat, però no diu tot el deute que te l'estat central amb CAT per incumpliment de l'estatut d'autonomia. És ben cert també, que el gran deute que te la Generalitat és amb l'estat espanyol. Una bona opció per sortir d'aquí, crec jo, seria arribar a un acord amb Madrid, desestimar els deutes que hi ha entre els dos estats i que Catalunya assumeixi la seva part corresponent del deute general que te l'estat espanyol.

    ResponElimina